UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 8.08.2007

AEM laajentaa tuotantoaan

08.08.2007

Pien- ja keskijännitteisiä oikosulku- ja synkronikoneita valmistava AEM Dessau GmbH on laajentamassa tuotantotilojaan. Uusien tuotantotilojen ja laitteiden avulla saadaan kapasiteettia lisättyä n. 30 %. Kriittisin kasvun este on kuitenkin materiaalien heikko saatavuus ja ammattityövoiman puute, kertoo AEM:n viennistä vastaava Siegfried Wolf. 
 
”Yksi tärkeimmistä syistä miksi sähkömoottorit ja –generaattorit valmistuvat tehtaalta aiempaa rivakammin, on uudistettu magneettilevyjen leikkaustekniikka. Aiemmin mekaanisesti tehty levynleikkaus tehdään nyt kokonaan laseryksiköiden avulla. Lisätilojen ansiosta entinen kokoonpanohalli saadaan kokonaan testauskäyttöön, huoltokorjaamo saa lisätilaa ja käämien sekä lisätarvikkeiden ja suurten osien kuten lämmönvaihtimien varastointi saadaan tarvittavalle tasolle”, kertoo Wolf.   
 
Painopistealue AEM:n tuotannossa on asiakasspesifikaation mukaan valmistetut moottori ja generaattorit.
 
VEM motors Finland Oy on toimittanut AEM:n tuotteita suomalaiselle prosessiteollisuudelle ja laitevalmistajille jo 47 vuoden ajan. Erityisen vahvana kyseisen toimittajan rooli ilmenee erikois- ja sovellustuotteiden valmistajana. AEM-tuotteita on Suomessa käytössä mm. energia-, metsä- ja terästeollisuudessa.
 
”Tuotanto kannattaa ja laajenee myös Euroopassa. Yhteydenpito, erikoisspesifikaatioiden valmistus ja tarvittaessa tehdaskäynnit onnistuvat helpommin, kun tehdas on omalla talous- ja kulttuurialueellamme”, iloitsee VEM motors Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Randell. AEM-tehtaan laajennus on positiivinen viesti myös Suomen teollisuuteen: kaikkea ei kannata tehdä kaukana.

Author

VEM motors Finland Oy