UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 12.03.2009

Earth Hour 09 valmiina sammuttamaan valot

12.03.2009

Lauantaina 28.3.2009 järjestettävästä Earth Hour 2009 -tapahtumasta on tulossa suurin koskaan järjestetty maailmanlaajuinen valojensammutustempaus. Sammuttamalla valot yksityiset ihmiset ja erilaiset organisaatiot ilmaisevat huolensa ilmastonmuutoksesta ja vaativat päättäjiltä tiukkoja toimia. Tapahtumaan osallistuvien kaupunkien määrä on jo nyt ylittänyt viimevuotisen. Maita on edellisvuoteen verrattuna mukana jo yli kaksinkertainen määrä. Tapahtuman tukijoiksi on ilmoittautunut arkkipiispa Desmond Tutu ja muita maailmankuuluja henkilöitä.

Suomesta mukana on tällä hetkellä noin 20 kaupunkia ja kuntaa, jotka osallistuvat tapahtumaan erilaisin tavoin. Näiden joukossa ovat muun muassa Helsinki, Tampere, Espoo ja Oulu. Earth Hourin viralliset yhteistyökumppanit ovat Helsingin Sanomat, Nokia, OP-Pohjola ja Tieto. Näiden lisäksi mukana on iso liuta muita yrityksiä, organisaatiota ja järjestöjä.

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 28.3.2009 klo 20.30–21.30.

Earth Hour -tapahtumaan voi ilmoittautua www.earthhour.org/finland -verkkosivustolla.

Author

VEM motors Finland Oy