UUTISET

Takaisin listaukseen
15.12.2020

Hyvästi IE2 – Ecodesign syrjäyttää IE2-moottorit

1.7.2021 voimaan astuva uudistettu Ecodesign-asetus kiristää moottoreiden hyötysuhdevaatimuksia. Valmistavat tehtaat tulevat reagoimaan muuttuvaan lainsäädäntöön ja sen myötä IE2-luokitellut moottorit painuvat viimein historiaan.

Masalan varastovalikoima tulee myös muuttumaan muutamassa kuukaudessa niin, että vakiomoottoriksi tulee IE3-moottori aiempaa laajemmalla tehoalueella ja IE2-moottorien varastointi ajetaan vähitellen alas.

Jatkossa pääosa Euroopassa käytettävistä sähkömoottoreista on energiaa vähemmän kuluttavia, vähintään IE3-luokiteltuja moottoreita, jotka omalta osaltaan auttavat EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. IE-luokittelemattomien moottorien käyttö on tiukasti rajattu koskemaan vain osittaiskäytössä olevia moottoreita. 

IE3-moottoreihin verrattuna pieniä, kevyitä ja edullisia IE1/IE2-moottoreita jäädään varmasti kaipaamaan. Yllä olevaa graffitia mukaillen tämäkin loppu – ja samalla uuden aikakauden alku – tuo kuitenkin tullessaan jotain hyvää. Tässä tapauksessa se hyvä tarkoittaa vähemmän saastuttavia kasvihuonekaasuja. Ei paha!  

Tutustu uuteen Ecodesign-asetukseen»

Lisätiedot

Sami Kujala
Puh. 0400 766 491

Author

VEM motors Finland Oy