UUTISET

Takaisin listaukseen
9.05.2021

Hyvästi IE2 – Ecodesign syrjäyttää IE2-moottorit

1.7.2021 voimaan astuva uudistettu Ecodesign-asetus kiristää moottoreiden hyötysuhdevaatimuksia. Valmistavat tehtaat tulevat reagoimaan muuttuvaan lainsäädäntöön ja sen myötä IE2-luokitellut moottorit painuvat viimein historiaan.

Masalan varastovalikoima tulee myös muuttumaan muutamassa kuukaudessa niin, että vakiomoottoriksi tulee IE3-moottori aiempaa laajemmalla tehoalueella ja IE2-moottorien varastointi ajetaan vähitellen alas.

Jatkossa pääosa Euroopassa käytettävistä sähkömoottoreista on energiaa vähemmän kuluttavia, vähintään IE3-luokiteltuja moottoreita, jotka omalta osaltaan auttavat EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. IE-luokittelemattomien moottorien käyttö on tiukasti rajattu koskemaan vain osittaiskäytössä olevia moottoreita. 

IE3-moottoreihin verrattuna pieniä, kevyitä ja edullisia IE1/IE2-moottoreita jäädään varmasti kaipaamaan. Yllä olevaa graffitia mukaillen tämäkin loppu – ja samalla uuden aikakauden alku – tuo kuitenkin tullessaan jotain hyvää. Tässä tapauksessa se hyvä tarkoittaa vähemmän saastuttavia kasvihuonekaasuja. Ei paha!  

Tarvitsetko lisätietoa Ecodesign-asetuksen vaikutuksista sähkömoottorien saatavuuteen?

Järjestämme Ecodesign-webinaarit keskiviikkona 2.6.2021 ja tiistaina 8.6.2021. Molemmat tapahtumat klo 10 ja kesto noin tunnin verran. Ilmoittaudu mukaan. Tilaisuus on maksuton, mutta osanottajamäärä rajattu. Vetäjänä on VEM motors Finland Oy:n Sami Kujala.

Ilmoittaudu »

Lisätiedot

Sami Kujala
Puh. 0400 766 491

Tutustu uuteen Ecodesign-asetukseen »

Author

VEM motors Finland Oy