UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 2.09.2014

Lappi Timber investoi 30 miljoonaa euroa Kemijärvelle

 
VMF/Marjut Vainio,
02.09.2014
 

 

Investoinneilla ja tuotannon lisäyksellä vahvaan kasvuun viime vuonna yltänyt Keitele Groupin Lappi Timber Oy on aloittanut uuden puunjalostuslaitoksen maansiirto- ja rakennustyöt Kemijärvellä. Koekäytössä sahan pitäisi olla aikataulun mukaan joulukuussa. Laitoksen investointien kustannusarvio kohoaa noin 30 miljoonaan euroon. Ilahduttavan investoinnin taustatietona mainittakoon, että yritys ei ole 33 toimintavuotensa aikana lomauttanut henkilöstöään tai urakoitsijoitaan.  

 

Kemijärven sahan koneet ja laitteet on jo pääosin tilattu. Sahalinjan toimittaa Veisto Oy ja alasahan seulat ja kuljettimet Kit-Sell Oy. Tukkilajittelu, sahan tukkipöytä ja kuorimon kuljettimet tulevat Nordautomation Oy:ltä. Tuorelajittelun, rimoituksen, kuivalajittelun ja paketoinnin toimittajaksi on valittu Renholmen Ab. Laatumittarin toimittaa FinScan Oy.

 

Lappi Timberin sahatavarakuivaamot toimittaa Jartek Oy ja lämpölaitoksen rakentaa Renewa Oy. Rakenteilla oleva biolämpökeskus tuottaa aluelämpöä sahan tarpeisiin. Toimitukseen kuuluu 12 MW leijupetikattilalaitos apulaitteineen. Polttoaineena laitoksessa hyödynnetään kuorta, purua sekä tarvittaessa jyrsinturvetta.

 

Vaconin taajuusmuuttajat ovat vahvasti mukana projektin eri toimittajilla. VEM motors Finland on toimittanut projektiin yhteensä 73 kappaletta Vacon 100 -taajuusmuuttajia, jotka päätyvät Jartekin sahatavarakuivaamoon ja Renewan biolämpölaitokseen. VACON Oyj toimitti Nordille yhteensä 54 kpl taajuusmuuttajia, joista 22 kpl NXP ja 32 kpl VACON 100 -sarjaa.

Lisätiedot: VEM motors Finland Oy
Markku Parpala
Puh. 0207 613 718

 

 

 

Keitele Forest Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys, josta on kasvanut yksi Suomen suurimmista mekaanisen puunjalostuksen toimijoista. Yritys toimittaa sahatavaraa ja jalosteita 30 maahan, suurimmat markkina-alueet ovat EU-maat ja Japani. Tuotantolaitokset sijaitsevat Keiteleellä Itä-Suomessa, Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla ja Kemijärvellä Lapissa.

 

Emoyhtiö Keitele Forest Oy:n lisäksi Keitele-yhtiöihin kuuluvat sahayhtiöt Keitele Timber Oy (Keitele ja Alajärvi) ja Lappitimber Oy (Kemijärvi), jatkojalostusyksikkö Keitele Forest Wood Production, liimapuuta valmistava Keitele Engineered Wood Oy (Keitele ja Kemijärvi) sekä Keitele Energy Oy, joka tuottaa energiaa sahauksen sivutuotteista. Konsernin liikevaihto on yli 135 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 350 henkilöä. 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy