UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 24.02.2009

Taisteluun ilmastonmuutosta vastaan

24.02.2009

Green Office on WWF Suomen koordinoima ympäristömerkki ja -järjestelmä toimistoille. Green Office -järjestelmästä on hyötyä sekä ympäristölle että yritykselle. VEM motors Finland on liittynyt järjestelmään vuoden alusta. Tavoitteena on mm. parantaa energiatehokkuutta ja luoda toimintatapoja, jotka pienentävät ekologisen jalanjälkemme järkeviin mittoihin. Nyt on aika toimia, jotta maapallo on myös lastenlapsillemme hyvä paikka elää – tai ainakin paikka, jossa voi elää.

Green Office -vinkki 1/09: Luovu kertakäyttöastioista

Pahviset ja muoviset juoma-astiat sekä muut kertakäyttöastiat rasittavat ympäristöä. Niiden käytön välttäminen puolestaan hillitsee ilmastonmuutosta sekä säästää vesistöjä ja metsiä. Siksi WWF vahvasti suosittelee, että ne Green Office -toimistot, jotka eivät sitä jo ole tehneet, tekevät näin vuoden alussa hyvän päätöksen ja siirtyvät pikimmiten kestomukien käyttöön.

Suomen Ericsson liittyi Green Office -verkostoon vuoden 2008 alussa, ja yksi ensimmäisistä muutoksista kohti kestävämpää työympäristöä oli kertakäyttömukeista luopuminen. Nyt pääkonttorissa tämän muutoksen ansiosta säästetään 30 000 muovipikaria joka kuukausi, mikä merkitsee 1000 litran säästöä jätteiden määrässä kuukaudessa.
Nopeimmin kestävämpään kahvittelukulttuuriin päästään, jos jokainen tuo kotoa oman lempimukinsa. Säästöä syntyy myös jätehuolto- ja siivouskustannuksissa. Lisäetuna on tietysti mielihyvä – maistuvathan kahvi ja tee paljon paremmilta kunnon posliiniastiasta nautittuina!

Author

VEM motors Finland Oy