UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 14.04.2009

Vacon ilmastoi Itäkeskuksen laajennusosan

14.04.2009

Ihmisten vaatimustaso talotekniikan suhteen on kasvanut. Näiden tarpeiden tyydyttäjänä taajuusmuuttaja on mainio keksintö mm. portaattoman säädön vuoksi. Vacon-taajuusmuuttajia puolsi Itäkeskuksen laajennusprojektissa mm. mahdollisuus säätää ilmastointikäytöissä toimintaa erittäin tarkasti, niin että ilmamäärät saadaan paremmin kohdalleen kierrosnopeutta säätämällä. Alhainen äänitaso on tärkeä tekijä ostoskeskusympäristössä. Liian kova hälytaso tekee asioinnin epämiellyttäväksi ja voi lyhentää aikaa, jonka asiakas viipyy.  

Sponda rakensi Itäkeskuksen alueelle Kauppakeskuksen itäpäähän eli Kehä I:n toiselle puolelle laajennusosan, joka valmistui vuoden 2009 alussa. Puotilan metroaseman sisältävän laajennusosan suuruus on noin 24 000 neliötä. Asemakaava mahdollistaa myös laajennuksen yhdistämisen nykyiseen kauppakeskukseen ylikulkusillalla tai silloilla. Laajennukseen tuli mm. HOK-Elannon Prisma-hypermarketti sekä asuntoja noin 400 asukkaalle. 

Itäkeskuksen laajennusosan ilmastointiin eli tulo- ja poistokoneisiin valittiin NXS-taajuusmuuttajat. Monipuolisesti säädettävät,  muunneltavat ja eri ohjausjärjestelmiin liitettävät NXS:t ovat erinomainen valinta, kun halutaan rakentaa energiaa säästeliäästi käyttävä, tehokas ilmastointijärjestelmä. 

 

 

Author

VEM motors Finland Oy