UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 2.12.2014

Vacon on nyt osa Danfoss-konsernia

 
Vacon & Danfoss asiakastiedote, Vacon Oyj:n pörssitiedote,
02.12.2014
 

Vacon ja Danfoss yhdistävät voimansa. Vesa Laisista tulee uuden Danfoss Drives -nimisen liiketoimintayksikön johtaja. Hän jatkaa myös Vacon Oyj:n toimitusjohtajana.VEM MOTORS FINLANDin asema Vaconin varastoivana jälleenmyyjänä jatkuu näillä näkymin ennallaan. Tässä Vaconin ja Danfossin tiedote yhdistymisestä:

Taajuusmuuttajavalmistaja Vacon on 1.12.2014 lähtien osa Danfoss-konsernia. Danfoss ilmoitti tämän vuoden syyskuussa tekevänsä julkisen ostotarjouksen kaikkien Vaconin osakkeiden hankkimisesta. Marraskuun loppuun mennessä Danfoss sai kaikki tarvittavat viranomaishyväksynnät ja hankki yli 90 % Vaconin osakkeista ja äänivallasta.

Seuraava askel on, että Danfoss hankkii 100 %:n omistuksen Vaconista. Vaconin ja Danfossin yhdistyminen luo yhden maailman johtavista taajuusmuuttajatoimijoista, joka hyödyntää molempien yhtiöiden parhaita puolia.

Tänään Vacon ja Danfoss ovat merkittäviä taajuusmuuttajiin erikoistuneita ja omistautuneita pelaajia. Voimien yhdistäminen tarjoaa merkittävää lisäarvoa tuomalla entistä kilpailukykyisempiä, innovatiivisempia ja houkuttelevampia taajuusmuuttajia markkinoille.

Vuoden 2015 aikana Vacon ja Danfoss tulevat asteittain yhdistämään liiketoimintojaan sekä Danfossin että Vaconin asiakkaiden eduksi.

Kaupasta huolimatta päivittäinen liiketoiminta jatkuu kuten ennenkin. Voimassa olevat sopimukset ja ehdot eivät muutu ja yhteyshenkilöt sekä Vaconilla että Danfossilla ovat tavoitettavissa normaaliin tapaan. Näin toimitaan toistaiseksi ja asiakkaita tiedotetaan muutoksista.

Asiakas on etusijalla

”Kahden vahvan ja innovatiivisen taajuusmuuttajavalmistajan yhdistyminen tarjoaa asiakkaille entistä kilpailukykyisemmän, innovatiivisemman ja houkuttelevamman taajuusmuuttajavalikoiman. Voimien yhdistäminen tarkoittaa myös, että uusi toimija kykenee investoimaan enemmän sekä tuotekehitykseen että myyntihenkilöstöön, mikä on liiketoimintamme kannalta tärkeä menestystekijä”, sanoo Vaconin toimitusjohtaja Vesa Laisi.

”Keskittyminen taajuusmuuttajiin yhdistää sekä Vaconia että Danfossia ja erottaa nämä kaksi yhtiötä kilpailijoista. Vesa on työskennellyt suurimman osan urastaan taajuusmuuttaja-alalla, ja hänellä on hyvin perusteellinen näkemys tästä liiketoiminnasta. Hänen kokemuksellaan turvataan maailmanluokan tuotevalikoima ja asiakaspalvelu”, sanoo Danfossin toimitusjohtaja Niels B. Christiansen.

 

 

 

 

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy