UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 16.11.2010

Vacon tuo markkinoille uuden taajuusmuuttajan

 
16.11.2010
 

 

Taajuusmuuttajatoimittaja Vacon esitteli uuden, moottoriin tai koneeseen asennettavan Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttajan SPS/IPC/DRIVES 2010 -messuilla Nürnbergissä Saksassa 23.11.2010.

Erittäin ankariin käyttöolosuhteisiin tarkoitettu uusi taajuusmuuttaja säästää asennuskustannuksia ja -tilaa, koska erillistä laitekaappia ei tarvita. Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttajaa on saatavana 1,1–30 kW:n tehoalueelle, mikä on luokassaan laajin.

”Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttaja on erittäin lujatekoinen: siinä on painevalettu runko ja leveät, avoimet jäähdytysrivat. Laitteen kotelo täyttää jopa IP66-suojausluokan vaatimukset, ja se on suunniteltu kestämään kovaakin tärinää. Se sopii siis todella vaativiin kohteisiin. Tämä taajuusmuuttaja voidaan asentaa vapaasti erilaisiin ympäristöihin, mikä avaa laitteelle täysin uusia käyttömahdollisuuksia”, toteaa Vaconin varatoimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

”Toisin kuin suurin osa kilpailevista tuotteista tämä taajuusmuuttaja on älykäs ja joustava. Siinä on sisäänrakennettu ohjelmoitava logiikka, jonka avulla se pystyy vastaamaan koneiden ja sovellusten erityisvaatimuksiin. Tehoalue yltää 30 kW:iin, mikä on luokkansa korkein. Näiden ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi laitevalmistajat voivat tarjota asiakkailleen kattavan ja optimaalisen ratkaisun, jossa asennuskustannukset on saatu mahdollisimman pieniksi”, Heikki Hiltunen jatkaa.

Hyvästi erilliset sähkötilat, pitkät kaapelit ja laitekaapit

Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttaja edustaa Vaconin tuotevalikoimassa uutta, ns. hajautettujen käyttöjen periaatetta. Tämän periaatteen mukaan suunnitellut taajuusmuuttajat voidaan sijoittaa mahdollisimman lähelle moottoria, yleensä moottorin tai ohjattavan koneen päälle. Tämän ansiosta laitesuunnittelijat ja -valmistajat voivat hyödyntää koneessa ja sen ympärillä olevan tilan mahdollisimman tehokkaasti. Näin saavutetaan huomattavia kustannussäästöjä, kun erillisiä sähkötiloja, pitkiä häiriösuojattuja moottorikaapeleita ja laitekaappeja ei tarvita.

Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttaja on sähköisesti puhdas tuote, jossa on harmonisia yliaaltoja vähentävä kuristin vakiovarusteena. Tämän ansiosta taajuusmuuttaja voidaan kytkeä julkisiin sähköverkkoihin ilman ylimääräisiä toimenpiteitä. Muutenkin ympäristönäkökohdat on otettu suunnittelussa huomioon: laite täyttää RoHS-direktiivin vaatimukset, eikä siinä käytetä ympäristölle haitallisia isoja elektrolyyttikondensaattoreita.

Tuote tulee VEM motors Finlandin valikoimiin heti, kun se vapautetaan myyntiin.

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Markku Parpala
Puh. 0207 613 718

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy