UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 6.03.2012

Vacon tuo markkinoille uudistetun Vacon NXP -taajuusmuuttajan

 
Vacon Oyj, Lehdistötiedote, 6.3.2012 klo 14.00,
06.03.2012
 

Taajuusmuuttajavalmistaja Vacon esittelee uudistetut versiot huippuluokan Vacon NXP taajuusmuuttajistaan. Uudistus tuo parannuksia sekä ilma- että nestejäähdytteisiin Vacon NXP -tuotteisiin koko tehoalueella 0,55–5300 kW. Vacon NXP säilyttää vahvan aseman Vaconin tuotevalikoimassa voimakkaasti kilpailluilla taajuusmuuttajamarkkinoilla.

”Vacon NXP –tuotesarjaan kuuluvat Vaconin suorituskykyisimmät laitteet. Tämän uudistuksen myötä olemme pystyneet entisestään parantamaan tuotteiden suorituskykyä, kestävyyttä ja luotettavuutta”, toteaa Vaconin Market Operationsista vastaava johtaja Heikki Hiltunen. ”Taajuusmuuttajien valmistukseen erikoistuneena yrityksenä olemme sitoutuneet olemaan tuotesuunnittelun edelläkävijöitä ja tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja vaativiin teollisuussovelluksiin ja kattaville tehoalueille”, jatkaa Hiltunen.

”Vuoden 2011 lopussa esittelimme uuden, OEM-asiakkaille suunnatun kompaktin taajuusmuuttajatuoteperheen. Tämän uuden Vacon NXP -tuotepäivityksen myötä uudistamme yhden suosituimmista huippuluokan taajuusmuuttajamallistoista. Taustatyöt on tehty huolella, ja nyt keskitymme tarjoamaan asiakkaillemme sellaisia taajuusmuuttajaratkaisuja, joille on kysyntää”, Hiltunen lisää.

Yksi merkittävimmistä parannuksista koskee piirilevyjä, joiden rakennetta on uudistettu merkittävästi ja joissa käytetään nyt pinnoitelakkausta. Tiettyjä tärkeitä komponentteja on vaihdettu niiden lämpötilakeston parantamiseksi. Piirilevyjen toimintovalikoimaan ja yhteensopivuuksiin ei kuitenkaan ole tehty muutoksia.

Lakatut piirilevyt ja laajennuskortit, jotka ovat vakiovarusteina yli 72 ampeerin tehomoduuleissa, parantavat järjestelmän pöly- ja kosteussuojausta. Myös suorituskykyä ja kestävyyttä on parannettu tekemällä parannuksia jäähdytyskanaviin, jotka tehostavat jäähdytystä ja mahdollistavat käyttökokemuksiin perustuvan suojarajojen optimoinnin. Ilmajäähdytteisen Vacon NXP:n tuulettimet on uudistettu, mikä parantaa taajuusmuuttajan luotettavuutta ja pidentää sen käyttöikää. Uuden jäähdytysmenetelmän ansiosta tuulettimien hyötysuhde on nyt 50 % parempi kuin edeltävissä malleissa.

Nestejäähdytteisiin suurtehomoduuleihin on nyt saatavana uusia lisävarusteita, kuten sisäänrakennettu jarrukatkoja. Niiden avulla kojeiston koko ja kustannukset on saatu minimoitua.

”Ohjauskortin prosessori on uudistettu, ja laskentatehoa on saatu lisää 15 %. Tästä on hyötyä erityisesti OEM-asiakkaille, jotka suunnittelevat omat ohjelmistonsa sovelluksiinsa”, toteaa tuotemarkkinointijohtaja Kurt Hofman.

Uudistettu Vacon NXP -mallisto on käynyt läpi kattavan testausohjelman, ja tuotteen suorituskyky on varmistettu HALT* (Highly Accelerated Life Test) -testauksin.

 

 
Author

VEM motors Finland Oy