UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 17.06.2014

Vaconin taajuusmuuttajat osana proteiinibuumia – taattua laatua ja turvallisuutta Valion Seinäjoen-tehtaassa

 
Vacon Oyj, Lehdistötiedote, 4.6.2014 klo 9.00,
17.06.2014
 

 

 

Taajuusmuuttajavalmistaja Vacon on toimittanut yli sata uuden sukupolven VACON® 100 -taajuusmuuttajaa Valion Seinäjoen-tehtaan uudelle rahkantuotantolinjalle. Vaconin taajuusmuuttajat varmistavat osaltaan, että tuotantoprosessin laatu pysyy korkeana ja standardien mukaiset turvallisuusvaatimukset täytetään.

 

Suomen suurimman maidonjalostajan Valion Seinäjoen-tehdas hiljattain kaksinkertaisti maitorahkan tuotannon suuren kysynnän vuoksi. Maaliskuussa 2014 käyttöönotetulla uudella rahkanvalmistuslinjalla käytetään sataa moottoria, jotka pyörittävät mm. pumppuja ja sekoittimia. Moottoreita puolestaan ohjataan VACON 100 -sarjan taajuusmuuttajilla, joiden teho vaihtelee 1,1 kW:sta 45 kW:iin. Toimitettujen taajuusmuuttajien yhteisteho on n. 400 kW.

 

VACON 100 -tuoteperhe soveltuu hyvin moniin eri käyttökohteisiin elintarviketeollisuudessa. ”Valitsimme rahkantuotantolinjan ohjaukseen VACON 100 -sarjan taajuusmuuttajan turvapiirimuutosten takia ja työturvallisuussyistä”, kertoo Valion Seinäjoen-tehtaan tekninen asiantuntija Teemu Takala. Rahkantuotantolinjalla kiinnitettiin erityistä huomiota taajuusmuuttajassa olevaan turvatoimintoon, joka estää moottorin tahattoman käynnistyksen.

 

Taajuusmuuttajia käytetään eniten pumppujen ohjaukseen, ja Seinäjoen-tehtaassa 80 % pumpuista ohjataan taajuusmuuttajilla. Taajuusmuuttaja kiihdyttää pumpun moottorin nopeasti ja pehmeästi ajonopeuteensa, mikä vähentää sähköverkkoon ja mekaniikkaan kohdistuvaa rasitusta ja putkistoon kohdistuvia paineiskuja. Ajonopeutta jatkuvasti säätämällä optimoidaan myös tuotteen valmistusprosessia. Samalla toimintavarmuus ja prosessin hallittavuus paranevat. ”Meille prosessinohjaus on ehdottomasti tärkein syy käyttää taajuusmuuttajia”, Takala tiivistää.

 

Valion Seinäjoen-tehdas otti ensimmäiset Vaconin taajuusmuuttajat käyttöön 17 vuotta sitten, vuonna 1997. Vaconin taajuusmuuttajia käytetään pääasiassa pumppujen, sekoittimien ja separaattoreiden, mutta myös mm. puhaltimien, kuljettimien sekä pakkaus- ja paletointikoneiden ohjaukseen. Kaiken kaikkiaan Valion Seinäjoen-tehtaassa on noin 1000 Vaconin taajuusmuuttajaa.

Lue lisää Vacon-taajuusmuuttajista »

 
Author

VEM motors Finland Oy