UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 4.09.2013

Vaconin taajuusmuuttajilla säästettiin yksi vuorokausi maailman koko sähköntuotannosta vuonna 2012

 
Vacon Oyj, Lehdistötiedote, 27.5.2013 klo 9.00,
04.09.2013
 

Vaconin taajuusmuuttajilla säästettiin yksi vuorokausi maailman koko sähköntuotannosta vuonna 2012

Taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin tuotteiden avulla säästettiin arviolta 50 TWh energiaa vuonna 2012. Energiansäästön ansiosta hiilidioksidipäästöt vähentyivät merkittävästi. Lisäksi Vaconin tuotteilla tuotettiin energiaa uusiutuvista energianlähteistä n. 20 TWh.

Vaconin taajuusmuuttajien avulla säästettiin viime vuonna noin 50 TWh sähköenergiaa. Tämä vastaa noin yhdeksän 700 MW:n ydinreaktorin vuotuista energiatuotantoa tai n. 11 miljoonan kotitalouden vuotuista taloussähkön kulutusta Euroopassa. Lisäksi tämä vastaa noin 20 tuntia maailman vuotuisesta sähköntuotannosta.

Lisäksi vuonna 2012 Vaconin tuotteilla tuotettiin energiaa uusiutuvista energianlähteistä n. 20 TWh. Tämä vastaa noin n. 4,4 miljoonan kotitalouden taloussähkön keskimääräistä kulutusta Euroopassa tai noin 8 tuntia maailman koko vuotuisesta sähköntuotannosta.

Taajuusmuuttaja säätää sähkömoottorin kierrosnopeutta sovelluksen todellisen tarpeen mukaan, mikä vähentää energiankulutusta tyypillisesti 20-50 %. Taajuusmuuttajainvestointi on pieni sähkömoottorin kuluttaman energian hintaan nähden, joten taajuusmuuttajalla ohjatun moottorin tuoma energiansäästö tekee investoinnista nopeasti kannattavan. Tutkimusten mukaan taajuusmuuttajien takaisinmaksuaika on jatkuvasti lyhentynyt, ja esimerkiksi pumppu- ja puhallinsovelluksissa takaisinmaksuaika voi olla jopa alle yksi vuosi.

Vacon parantaa jatkuvasti taajuusmuuttajiensa hyötysuhdetta ja luotettavuutta käyttämällä uusinta tekniikkaa, esim. ympäristöystävällisiä ja vähähäviöisiä ohutkalvokondensaattoreita laitteen välipiirissä.

Tämän lisäksi yhtiön taajuusmuuttajateknologiaan pohjautuvat invertterit ovat avainasemassa, kun energiaa tuotetaan uusiutuvista energianlähteistä, kuten auringosta tai tuulesta.

”Vacon on toimittanut taajuusmuuttajia vuodesta 1995. Teknologian näkökulmasta taajuusmuuttajat ovat tulevaisuudessa yhä energiataloudellisempia ja suorituskykyisempiä. Taajuusmuuttajalle ei ole olemassa eikä näköpiirissä ole kilpailevaa tai korvaavaa teknistä ratkaisua”, sanoo Vaconin toimitusjohtaja Vesa Laisi.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Vesa Laisi, Vacon Oyj, puh. 040 8371 510, vesa.laisi(at)vacon.com
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Sebastian Linko, Vacon Oyj, puh. 040 8371 634, sebastian.linko(at)vacon.com

 

 
Author

VEM motors Finland Oy