UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 28.09.2005

VEM/Vacon nestejäähdytteinen käyttö markkinoille

28.09.2005

VEM motors Finland Oy esitteli Tehdaspalvelu 2005 -messuilla uuden nestejäähdytteisen VEM/Vacon käyttöratkaisun. Ratkaisu soveltuu  erityisesti ahtaisiin tiloihin tai asennuspaikkoihin, joissa on tarve pitää melutaso mahdollisimman alhaisena. 

Moottorissa ainutlaatuinen rakenne

Saksalaisen VEM motors GmbH:n  uusi nestejäähdytteinen moottorisarja on rakennettu  valurautarakenteiseen runkoon, jonka sisällä on jäähdytys-nesteputket. Jäähdytysputkiratkaisun etuina ovat edulliset valmistus-kustannukset ja paremmat termiset ominaisuudet. VEM motors on jättänyt patenttihakemuksen rakenteelleen. Moottorisarja käsittää IEC-runkokoot 225 — 355 ja tehot 37 — 355 kW.

Ahtaissa asennustiloissa nestejäähdytys tuo etuja

Nestejäähdytteisen moottorin ja taajuusmuuttajan hyödyt tulevat esiin erityisesti kun asennustilaa on rajallisesti. Nestejäähdytteisellä (IC 31W) moottorilla voidaan saavuttaa jopa 30 % enemmän tehoa vastaavaan ilmajäähdytteiseen (IC411) verrattuna. Nestejäähdytteisen moottorin edut tulevat esille myös asennuspaikoissa, joihin ilmastoinnin järjestäminen on vaikeaa, mutta jäähdytysvettä on helposti saatavilla.

Vähemmän melua

Ilmajäähdytteisessä (IC411) moottorissa tuuletinsiipi on suurin melun lähde. Nesteen toimiessa jäähdyttäjänä ei tarvita lainkaan tuuletinsiipeä ja melutaso jää alhaiseksi.

Erikseen erinomaiset, yhdessä ylivoimaiset

Taajuusmuuttajakäyttöihin suosittelemme nestejäähdytteisen VEM-moottorin pariksi Vacon Oyj:n nestejäähdytteisiä taajuusmuuttajia.

Vaconin nestejäähdytteisessä NXP:ssä kaikki jäähdytystä vaativat komponentit on asennettu yhteen tai useampaan alumiiniseen nestejäähdytyselementtiin. Samoja mekaanisia perusratkaisuja käytetään sekä AC- että DC-syöttöisille käytöille. Jäähdytysneste, joka voi olla tavallista juomavettä, poistaa noin 95 % laitteen synnyttämästä lämmöstä. Nesteelle ei ole asetettu erityisiä vaatimuksia eristyskyvyn suhteen (deionisaatio), koska se ei ole koskaan välittömässä yhteydessä jännitteisiin osiin käyttöjen sisällä.

Toimitamme myös neste-neste- ja neste-ilma-lämmönvaihtimet sekä apulaitteet.

Käyttökohteet

Nestejäähdytteiset käytöt palvelevat parhaiten laivojen, avomeriteollisuuden ja kaivoksien sekä kone- ja laitevalmistajien tarpeita.

Lisätiedot:
VEM motors Finland Oy
Mika Koli
mika.koli@vem.fi  
Puh. (09) 6132 6717
0400 674 519      

 

                 

Author

VEM motors Finland Oy