UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 15.06.2012

Vuonna 2011 Vaconin taajuusmuuttajilla säästettiin energiaa 44 TWh

 
Vacon Oyj, Lehdistötiedote, 8.6.2012 klo 15.00,
15.06.2012
 

Taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin tuotteiden avulla säästettiin arviolta 44 TWh energiaa vuonna 2011. Energiansäästön ansiosta hiilidioksidipäästöt vähentyivät merkittävästi. Lisäksi Vaconin tuotteilla tuotettiin energiaa uusiutuvista energianlähteistä n. 18 TWh.

Vaconin taajuusmuuttajien avulla säästettiin viime vuonna noin 44 TWh sähköenergiaa. Tämä vastaa noin kahdeksan 700 MW:n ydinreaktorin vuotuista energiamäärää.

Lisäksi vuonna 2011 Vaconin tuotteilla tuotettiin energiaa uusiutuvista energianlähteistä n. 18 TWh. Vastaavan energiamäärän tuottaminen hiilivoimalla aiheuttaisi n. 16 miljoonaa tonnia hiilidioksidia.

Taajuusmuuttaja säätää sähkömoottorin kierrosnopeutta sovelluksen todellisen tarpeen mukaan, mikä vähentää energiankulutusta tyypillisesti 20–50 %. Taajuusmuuttajainvestointi on pieni sähkömoottorin kuluttaman energian hintaan nähden, joten taajuusmuuttajalla ohjatun moottorin tuoma energiansäästö tekee investoinnista nopeasti kannattavan. Tutkimusten mukaan taajuusmuuttajien takaisinmaksuaika on jatkuvasti lyhentynyt, esimerkiksi pumppu- ja puhallinsovelluksissa takaisinmaksuaika voi olla jopa alle yksi vuosi.

Tämän lisäksi yhtiön taajuusmuuttajateknologiaan pohjautuvat invertterit ovat avainasemassa, kun energiaa tuotetaan uusiutuvista energianlähteistä, kuten auringosta tai tuulesta.

”Vacon on toimittanut taajuusmuuttajia vuodesta 1995, ja niitä käytetään sähkömoottorin ohjauksessa, ja ne ovat keskeisessä asemassa myös puhtaan teknologian sovelluksissa, kuten aurinko- ja tuulivoimaloissa. Teknologian näkökulmasta taajuusmuuttajat ovat tulevaisuudessa yhä energiataloudellisempia ja suorituskykyisempiä. Taajuusmuuttajalle ei ole olemassa eikä näköpiirissä ole kilpailevaa tai korvaavaa teknistä ratkaisua”, sanoo toimitusjohtaja Vesa Laisi.

 
Author

VEM motors Finland Oy