Yaskawa-taajuusmuuttajat

Mikä on taajuusmuuttaja?

Taajuusmuuttaja (VFD) on moottorinohjain, joka ohjaa sähkömoottoria muuttamalla sen tehonsyötön taajuutta ja jännitettä. VFD pystyy myös ohjaamaan moottorin ylös- ja alasramppausta käynnistyksen ja pysäytyksen aikana.

Vaikka taajuusmuuttaja ohjaa moottorin tehonsyötön taajuutta ja jännitettä, siitä puhutaan usein nopeudenohjauksena, koska seurauksena on moottorin nopeuden säätäminen.

Miksi moottorin nopeutta sitten halutaan säätää? Syitä ovat mm:

 • Energiansäästö ja järjestelmän tehokkuuden parantaminen
 • Tehon muuntaminen hybridisovelluksissa
 • Nopeuden mitoittaminen prosessin vaatimusten mukaan
 • Nopeuden tai vääntömomentin mitoittaminen prosessin vaatimusten mukaan
 • Työympäristön parantaminen
 • Matalampi melutaso esimerkiksi puhaltimissa ja pumpuissa
 • Koneiden mekaanisen rasituksen vähentäminen ja niiden käyttöiän pidentäminen
 • Huippukulutuksen leikkaaminen huippukysyntähintojen välttämiseksi
 • Vaaditun moottorikoon pienentäminen

Taajuusmuuttajat on myös varustettu verkko- ja diagnostiikkaominaisuuksilla, joilla suorituskykyä voidaan hallita paremmin ja tuottavuutta parantaa.

Kolme hyvää syytä valita taajuusmuuttaja (VFD-laite) moottorikäyttöisen järjestelmän ohjaukseen:

 • Energiansäästö
 • Älykäs moottorinohjaus
 • Huippuvirranoton vähentäminen

75 % käytössä olevista taajuusmuuttajista on puhaltimissa, pumpuissa ja kompressoreissa.

Yaskawa taajuusmuuttaja on helppokäyttöinen ja kestävä

Yaskawa-taajuusmuutta on huoleton ja helppo, sillä nämä äärimmäisen kestävät taajuusmuuttajat on suunniteltu vuosikymmenien huoltovapaaseen käyttöön. Helppokäyttöisyys on huomioitu muun muassa eri laitesarjojen yhtenevissä parametrilistoissa.

Useimpiin sovelluksiin käy mahdollisimman yksinkertainen taajuusmuuttaja, esimerkiksi GA500. Kannattaa kuitenkin miettiä, mitä toimintoja tarvitaan ja verrata niitä kyseisen taajuusmuuttajan perusominaisuuksiin. Mikäli yksinkertaisen GA500 taajuusmuuttajan ominaisuudet eivät riitä sovelluksen tarpeisiin, GA700 taajuusmuuttaja voi olla oikea vaihtoehto. Matriisitaajuusmuuttaja U1000 tarjoaa mahdollisuuden myös hukkaenergian talteenottoon. Kysy lisää myynnistämme, myynti@vem.fi .

Varastostamme löytyvät taajuusmuuttajat ovat GA-sarjan taajuusmuuttajat GA500 ja GA700.

Taajuusmuuttajan hallinta kännykällä

GA-sarjan taajuusmuuttajia voi hallita kännykällä. Lataa puhelimeesi sovellukset YASKAWA DRIVEWIZARD MOBILE ja DRIVES MANUAL APP:

Taajuusmuuttajan hallinta tietokoneella

Tietokoneelle ladattavat YASKAWA DRIVEWIZARD ja DRIVEWORKS EZ löytyvät täältä:

Lataa manuaalit ja CAD-kuvat:

Lue lisää tuotesivuilta GA500 taajuusmuuttaja ja GA700 taajuusmuuttajat.

VEM motorsin laajasta tuotevalikoimasta löytyy ratkaisu kaikkiin teollisuuden sähkökäyttötarpeisiin. Tarjolla on monipuolinen valikoima sekä pien- että korkeajännitteisiä oikosulku- tai liukurengasroottorilla varustettuja sähkömoottoreita. Meiltä saat sähkömoottorit, vaihteet ja taajuusmuuttajat nopeasti ja tarvittaessa voit käyttää vuoden jokaisena päivänä toimivaa 24 h päivystyspalvelua.

Yleisimmin käytetyt pienjännitteiset sähkömoottorit, taajuusmuuttajat, lieriövaihteet ja kierukkavaihteet suoraan Masalan varastosta; planeettavaihteet ym. erikoisemmat tuotteet tehtaalta kohtuullisin toimitusajoin.