Nyheter

28.11.2023

Jul i Sinnet redan för 27:e gången

Genom insamlingen Jul i Sinnet skaffas presentkort på mat till mindre bemedlade barnfamiljer så att de kan köpa mat till julbordet.

Jul i Sinnet -presentkort till värde om 70 euro delas ut till barnfamiljer i Finland. Barnfamiljer som får ett presentkort befinner sig i en svår situation på grund av till exempel arbetslöshet, sjukdom, överskuldsättning, låga inkomster eller någon annan krissituation.

Avdelningarna hos Finlands Röda Kors och lokalföreningarna inom Mannerheims Barnskyddsförbund hittar familjerna i behov av hjälp genom samarbete med t.ex. barnrådgivningen, socialbyrån eller församlingen på orten.

Insamlingsmål 1 540 000 euro

År 2023 ordnas insamlingen Jul i Sinnet redan för 27:e gången. Man kan ge ett bidrag till insamlingen året runt. I år är insamlingsmålet 1 540 000 euro, med hjälp av vilket man kan dela ut presentkort till 22 000 familjer.

Under åren har vi stött hundratusentals familjer genom insamlingen. Tack vare den har fattigdomen bland barnfamiljer lyfts fram till offentlig diskussion och kommit till beslutsfattarnas kännedom.

Insamlingen genomförs av Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbund i samarbete med Yle.

Donera som privatperson
Donera som företag

***************************

Vi tackar våra samarbetspartners för detta år och önskar er alla en God Jul och ett Lyckligt Nytt År!

Author

VEM motors Finland Oy