Nyheter

Tramec acquires Varmec 10.01.2024

Tramec stärker sin position på industrimarknaderna: äger nu 100% av Varmec

Expansion genom företagsförvärv

VEM motors Finland Oy:s växelpartner, Tramec, har utökat sitt produktutbud under de senaste åren genom företagsförvärv. Det senaste förvärvet, Varmec s.r.l., och dess CV-växlar är redan bekanta för många av våra växelkunder.

Tramecs tillväxtberättelse

Tramec s.r.l., beläget i Calderara di Reno (BO), är ett företag som designar, tillverkar och marknadsför växlar under ledning av VD Leo Girotti. Efter förvärven av MT elektriska motorer och Ber-Mar har Tramec nu genomfört sin tredje expansion genom att förvärva 100% ägande av Varmec S.r.l. i Thiene (VI), där det har haft en minoritetsandel sedan 2000. Med sin nuvarande omfattning siktar Tramec Group på en omsättning på 70 miljoner euro.

Synergi mellan Ber-Mar och Varmec

Ber-Mar har varit involverad i tillverkningen av kugghjul och stiftväxlar, hastighetsregulatorer, remhjulsystem och DC-borstmotorer sedan 1980. Varmecs produktion är väl integrerad i Tramec-koncernens produktion, vilket möjliggör ett nytt steg mot dess strategiska utveckling från en växelleverantör till en komplett och integrerad marknadsledare inom kraftöverföring och rörelsekontroll.

Ledningens vision för framtiden

Waldi Franzon fortsätter att leda Varmec, stött av Leo Girotti, med målet att säkerställa kontinuitet och integration med Tramec. ”Jag är mycket nöjd med att bekräfta och stärka Varmecs roll i Tramec-familjen,” säger Leo Girotti. ”Med förvärvet av kontrollen planerar vi att stödja företaget i dess framtida utveckling genom att söka produkt-, kommersiella och organisatoriska synergi med resten av koncernen.” Waldi Franzon tillägger, ”Jag tror att detta är ett viktigt steg för Varmec. Att bli en del av en solid, viktig och internationellt erkänd grupp medför nya synergier som säkert kommer att boosta vår gemensamma tillväxt.”

Se vår selektion av Tramec produkter »

 
 
 
 
Author

VEM motors Finland Oy