Tapahtumat

Takaisin listaukseen
Lindartraff-2018 17.10.2018

Ruotsin sähkömoottorihuoltojen ”Lindarträff” Ahvenanmaalla

Ålands Elektrolindning AB järjesti tänä vuonna Lindarträff-kongressin Ahvenanmaalla 4.10.–7.10.2018.

ELR, Elektromekaniska Lindarverkstädernas Riksförbund, on teollisuusliitto, joka koostuu sähkömekaanisista huoltoliikkeistä ja sähkömekaanisten tuotteiden valmistajista Ruotsissa. Tällä hetkellä jäsenkuntaan kuuluu 85 käämitystyöpajaa Ystadista Kirunaan, joiden päätoimena on sähkömoottoreiden huolto ja käämitykset sekä sähkömoottoreiden, pumppujen, käsityökalujen, hitsauslaitteiden jne. myynti.

Lindarträff sisälsi kaksipäiväisen koulutuksen DC-käytöistä ja niiden korjauksesta sekä yhden päivän koulutuksen Ex-moottoreiden asennuksesta, ennaltaehkäisevästä huollosta ja korjauksesta ELR VEM electronic catalogueIECEx-direktiivien ja standardien mukaisesti (IEC 60079 -sarja). EX-kurssi oli suunnattu sekä loppukäyttäjille että huoltohenkilöstölle. Kurssin vetäjänä toimi EASA:n IECEx Certified Educator John Allen. John Allen on myös kansainvälisen komitean edustaja, joka kirjoittaa ja päivittää Ex-moottoreiden valmistusta, asennusta ja huoltoa koskevat standardit.

VEM motors Finland Oy:n Keijo Sumusalo kutsuttiin Lindarträff-messuille VEM:n ruotsalaisten jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden aloitteesta. ”Olemme iloisia voidessamme esitellä tuotteitamme Ruotsin sähkömekaanisten ammattilaisten kermalle. Kattavasta varastovalikoimastamme voimme toimittaa moottorit nopeasti ja VEMin toimivuuteen ovat loppuasiakkaat aina olleet erittäin tyytyväisiä.”

Keijo Sumusalo esitteli VEMin näyttelyosastolla yksinkertaista VEMeKAT-valintaohjelmaa. Yllätys monille osallistujille oli, että VEM valmistaa edelleen vanhaa K21R-moottorisarjaa täysimittaisesti, joten sama ”pieni” valurautamoottori, jonka loppuasiakas osti 70-80-luvulla, on edelleen saatavilla.

Kokeile VEMeKAT-ohjelmaa » 
Vihje: jos kirjaudut sisään Tutustuminen-painikkeesta, käyttäjätunnusta ei tarvita.

Yläkuvassa VEMin osastolla vasemmalta: Walid Elkassem, Valles Elektrolindningar; ELR:n uusi kunniajäsen Lars Jansäter, Patrik Holm, Elektrolindningar T Holm; ja Torbjörn Wahlberg, MEVA.

Author

VEM motors Finland Oy