UUTISET

Takaisin listaukseen
Yaskawa CR700 14.10.2022

CR700 – älykästä kuormankäsittelyä nosturikäyttöjen erikoistaajarilla

Nosturikäytöissä laivanrakennuksessa, satamissa, tuotanto-, kokoonpano- ja varastohalleissa on otettava huomioon taloudellisten näkökohtien lisäksi myös järjestelmän tekniset ominaisuudet. Asiakkaat tarvitsevat tehokkaita ratkaisuja, jotka helpottavat toimintaa ja mahdollistavat älykkään kuormankäsittelyn. Yaskawa hyödyntää ratkaisuissaan vuosikymmenten kokemusta nosturikäytöistä.

Tuloksena on uusi taajuusmuuttaja CR700. Lukuisten, erityisesti nosturikäyttöön suunniteltujen älykkäiden toimintojen ansiosta CR700 parantaa tuottavuutta, vähentää energiankulutusta ja kokonaiskustannuksia, mahdollistaa ennaltaehkäisevät huoltotoimenpiteet unohtamatta kestävän kehityksen periaatteita.

Älykäs jarrujärjestelmä on yksi nosturikäytön taajuusmuuttajan tärkeistä ominaisuuksista. CR700 ei kuitenkaan vain ohjaa mekaanisia jarruja tasaisen noston ja laskemisen takaamiseksi generoimalla kaiken vääntömomentin moottorin akseliin ennen jarrun avautumista. Se keskittyy nyt myös mekaanisten jarrujen ennaltaehkäisevään huoltoon. Nosturin käyttäjät voivat lukea jarrun aukiolokomentojen määrän tiettynä ajankohtana. Tämä helpottaa jarrujen huollon suunnittelua ja lisää samalla turvallisuutta ja käytettävyyttä.

Älykkäisiin ominaisuuksiin kuuluu nyt myös mahdollisuus hallita jopa kolmea eri moottoriparametrisarjaa yhdellä taajuusmuuttajakäytöllä. Tämän vaihtoehdon avulla operaattorit voivat vähentää kokonaisinvestointikustannuksia. Esimerkiksi perinteisissä tavaranostureissa käytetyn kolmen taajuusmuuttajan sijasta – nostimessa, pitkittäissiirrossa ja vaunussa – käytetään nyt vain yhtä käyttöä peräkkäin.

Käytännölliset toiminnot lisäävät tehokkuutta

Nosturitaajuusmuuttajien on oltava intuitiivisia toimiakseen ja tarjotakseen erinomaista suorituskykyä. Siksi asiakkaan tarpeet ovat aina etusijalla. Yaskawan nosturikäytöt ovat erittäin kestäviä ja luotettavia, koska ne ovat tulosta yli 30 vuoden kokemuksesta nosturiteollisuudessa.

Yaskawan insinöörit ovat vieneet CR700-taajuusmuuttajan vielä askeleen pidemmälle panostamalla suorituskykyyn 10 vuoden huoltovapaan toiminnan saavuttamiseksi silloinkin, kun tuotetta käytetään jatkuvasti 24 tuntia vuorokaudessa.

CR700 ylläpitää myös luotettavuustasoa, jota asiakkaat ovat tottuneet odottamaan Yaskawalta ”puhtaiden sähköverkkojen” osalta. Siten kaikki CR700-käytöt, joiden teho on 22 kW tai enemmän, toimitetaan integroidulla DC-reaktorilla, jotta estetään sähköverkon likaantuminen ja THDi-arvo pienenee huomattavasti ilman ulkoisia vastatoimia.

Kaikki tunnetut nosturitoiminnot onnistuneesta A1000-sarjasta optimoitiin jälleen CR700:lle, ja uusia nosturitoimintoja lisättiin. Tämä tarkoittaa, että CR700:ssa on nyt parannetun jarrunhallinnan lisäksi integroitu elektroninen heilunnanestojärjestelmä, joka parantaa tehokkuutta ja turvallisuutta pitkittäis- ja sivuttaissiirtoliikkeissä pitkän matkan ja vaunujen matkoissa, sekä synkroninen paikoitus asennonsäätö tandem-käyttöä varten.

Ohjausalgoritmi tandem-käytössä tekee useiden CR700-nosturikäyttöjen paikoituksen ohjaamisen samanaikaisesti erittäin helpoksi suurella tarkkuudella ja optimoiduin kustannuksin. Tämän seurauksena ulkoiset ohjauspiirit ovat tarpeettomia. Nosturin lisätoiminto on nostovaijerin kaapelin pituustieto-ominaisuus, joka sisältää koukun sijainnin tunnistuksen. Tämä toiminto määrittää koukun sen hetkisen sijainnin, mikä auttaa nosturinkuljettajia siirtämään kuormia hellävaraisesti. Kaapelin pituustieto-ominaisuutta voidaan kuitenkin käyttää myös virtuaalisten kytkimien aktivoimiseen ja siten turvallisuuden edelleen optimointiin.

Automaattinen kuormantasausvaihtoehto ilman pulssianturia täydentää parannettuja nosturin toimintoja. Moottorin kuorman innovatiivinen sovitus, joka ei vaadi moottorianturia, jakaa vaaditun vääntömomentin tasaisesti. Päätös luopua pulssianturista on lisännyt nosturin käytettävyyttä, koska se sulkee pois mahdollisen pulssianturivian. Tämän seurauksena mahdolliset virhelähteet eivät todennäköisesti vaikuta järjestelmään.

Automaattisen kuormanjaon lisäksi CR700:ssa on toimintoja kevyiden kuormien käyttöä varten sekä kuormantunnistus nostettaessa (nostinvalvonta).

Taajuusmuuttajakäyttö pystyy siten havaitsemaan, alkaako prosessi täydellä vai kevyellä kuormalla, ja kevyen kuorman tapauksessa automaattisesti säätää sovellusparametreja nosto-/laskunopeudelle. Tuloksena on nopeampi sykliaika ja parantunut nosturin suorituskyky.

Tiedonsiirto ja parametrointi

Digitaaliset ja analogiset tulot ja lähdöt ovat käytettävissä tiedonsiirtoa varten, samoin kuin verkkoliitännät kaikille yleisille kenttäväyläprotokollille. Integroitujen väylätoimintojen avulla voidaan edelleen vähentää investointikustannuksia. Tämä tarkoittaa, että jopa viittä CR700-laitetta voidaan ohjata yhdellä verkkokortilla.

Kun nosturikäyttöjen optiokorttien määrää vähennetään, koko järjestelmän kustannukset pienenevät. Pieni optiokorttien määrä, älykäs käyttöönottoavustaja ja intuitiivinen näppäimistö lyhentävät interaktiivisen käynnistysprosessin minimiin, mikä säästää arvokasta aikaa ensimmäisen käyttöönoton aikana.

mailto: myynti@vem.fi

 

Author

VEM motors Finland Oy