UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 7.11.2014

Ekoinnovaatio kylässä

 
VMF/Marjut Vainio,
07.11.2014
 

Lastauslaituriimme parkkeerasi tällä viikolla värikäs ja outoja härveleitä perässään kantava ajopeli.

 

Eko-Expertin toimitusjohtaja Ilari Hirvensalo kertoo auton käyttötarkoitukseksi puhallusvillan asennuksen yhdellä miehellä kahden totutun sijaan. Laite kulkee nimellä EkoEasy ja on ainoa laatuaan maailmassa. Laitteisto on Eko-Expert Oy:n perustajan Kalevi Hirvensalon kehittämä puhalluskalusto, jolla yksi mies voi tehdä kaikki asennustoimet puhallusvillojen osalta.

 

Yritys on kehittänyt myös muita erikoislaitteita, muun muassa suurtehoimureita, joissa on kierrätysmahdollisuus eristeiden, lecasoran ja muun ylimääräisen rakennusjätteen poistossa. Esimerkiksi rakennuksen saneerauksen yhteydessä tarvittava vanhojen eristeiden poisto sujuu tehokkailla laitteilla pölyttömästi ja nopeasti. 

 

Eristeiden uudelleenkäyttökin on helppoa ja tehokasta. Puhalluseristeet poistetaan imemällä ja pakataan. Myöhemmin eristeet voidaan puhaltaa samaan takaisin. Talon yläpohjasta voidaan imuroida villat ilmanvaihtoputkien asennuksen ajaksi pois, ja asennuksen jälkeen puhallusvillat voidaan puhaltaa takaisin yläpohjaan. Käytetyt levyvillaeristeet voidaan myös kerätä Eko-collect kierrätysjärjestelmän kautta ja uusiokäyttää kohteessa.

 

Auton takaosaan rakennettua mekanismia pyörittää iso joukko VEM-moottoreita ja Tramecin X-kierukkavaihteita. Uusi VEM löytyi rikkoutuneen tilalle ja Eko-auto pääsi asennustuokion jälkeen jatkamaan eristyshommia.

Eko-Expert

 

 
Author

VEM motors Finland Oy