UUTISET

Takaisin listaukseen
Euran Pallo Eupanautti 3.04.2020

Euran Pallon hurmaavat Eupanautit

Lauantai-aamuisin Euran Wembleyn tekonurmella nähdään tavallista herttaisempia jalkapallon harrastajia. Silloin kokoontuvat Eupanautit, 3-5-vuotiaat tytöt ja pojat vanhempineen. Toiminta on nyt väliaikaisesti keskeytynyt koronan vuoksi, mutta jatkuu kun olosuhteet sen sallivat.  

Eupanautit ovat lasten liikunnallista ja mielikuvituksellista toimintaa, jossa tutustutaan ja keskitytään kahteen lapselle uuteen asiaan, eli jalkapalloon ja avaruuteen. Kaikki yhdessä tehtävät leikit, pelit ja puuhastelut pohjautuvat aina jollakin tapaa avaruuteen, jonne Eupanautit matkustavat aina tullessaan harjoituksiin, niin kuin astronautit konsanaan. Joskus potkitaan, sekä kuljetellaan kuukiviä (palloja), joskus kerätään kilpaa avaruuskukkasia (kartioita) ja joskus taas ryöstetään toisilta avaruushäntiä (liivejä). Eupanautit ovat jalkapalloon ja avaruuteen tutustumisen lisäksi oivaa harjoittelua lasten perusliikuntataitojen kehittämistä varten. Yhdessä opitaan liikkumaan, tunnistamaan ja käyttämään omaa kehoaan tutustumalla siihen avaruusleikkien varjolla turvallisessa ympäristössä.

Eupanautti-konsepti on Euran Pallon muutama vuosi sitten kehittelemä toimintatapa, joka on jo levinnyt muihinkin jalkapalloseuroihin. 400 lisenssipelaajan Euran Pallossa jalkapalloilijan polku jatkuu Eupanauttien jälkeen Nappulaliigassa ja eri ikäluokkien juniorijoukkueiden kautta valiotalliin. EuPan edustusjoukkue pelaa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Länsi-Suomen kolmosessa. Koulujen kanssa tehdään yhteistyötä järjestämällä koulufutiskerhoja ja -turnauksia. Lahjakkaille yläkoulu- ja lukioikäisille futaajille vedetään aamutreenejä.

VEM motors Finland on hienoa nuorisotyötä tekevän Euran Pallon monivuotinen tukija.

Author

VEM motors Finland Oy