UUTISET

Takaisin listaukseen
Dr. Joachim Koch 22.08.2018

Joachim Koch on muutosmoottori

Joachim Koch on vahvistanut VEM-konsernin johtoa 1. helmikuuta 2018 lähtien.

Joachim Koch liittyi VEMn johtoryhmään vain puoli vuotta sitten, mutta tosiasiassa hän on tuntenut yrityksen jo kauan. Koch on tunnettu yritysasiantuntija ja toimi kiinalaisen Jianyu Wangin talousasioista vastaavana asiantuntijana VEM-konsernin hankkimista koskevien neuvottelujen aikana.

”Kun päätin siirtyä konsultointipuolelta yrityksen johtoon, olin jo hyvin tietoinen VEM:n hyvästä maineesta vahvana yrityksenä, jolla on erinomaiset tuotteet ja suuret mahdollisuudet”, hän sanoo. ”Minun tehtäväni on nyt edistää VEM-konsernin kehitystä innovaatioiden, asiakastyytyväisyyden ja kannattavuuden kannalta ja tällä tavoin valmistautua tulevien vuosien haasteisiin.”

Koch toimii holdingyhtiö VEM GmbH:n toimitusjohtajana  Jianyu Wangin, Torsten Kuntzen ja Falk Lehmannin rinnalla. Lisäksi hän on VEM motors GmbH:n toimitusjohtaja Wernigerodessa.

Koch on hyvin kiitollinen siitä, että kaikki yrityksen eri toimipisteissä toivottivat hänet välittömästi tervetulleeksi joukkoihinsa. Hän on huomannut VEMiläisissä paitsi syvää uskollisuutta yritykselle, mutta myös valmiutta kulkea uusia polkuja.

Panostus kasvualueille

”Pienjännitepuolella, johon pääasiassa keskityn, haluamme tuoda markkinoille uusia moottoreita ja muita tuotteita, mikä vaatii tiettyjä merkittäviä investointeja tehtaissamme”, hän sanoo. ”Kilpailijat siirtävät entistä enemmän tuotantoa matalapalkkaisiin maihin, mutta me haluamme säilyttää nykyiset tuotantokapasiteettimme.” Saksassa toimiva joustava tuotanto, asiakaslähtöisyys ja innovatiivisten moottoreiden sisältämä eturivin osaaminen ovat VEM-tuotteiden tärkeimpiä ominaisuuksia.

Päivittäisen liiketoiminnan taustalla on suunnitelmat VEM:n pitkän aikavälin kehityksestä. ”Kehitämme edelleen globaalia toimintaa erityisesti kasvualueilla”, hän selittää. Suunnitelmissa on kasvaa Aasian markkinoilla sekä pien- että korkeajännitepuolella.

Kochin vapaa-aika vierähtää urheilun parissa. Yksi hänen seuraavista urheiluhaasteistaan on maastopyöräilykierros Brockeniin, 1 411 metriä korkealle Harzin vuorenhuipulle.

Lähde: VEM Impulse 2/2018, käännös Marjut Vainio

Marjut Vainio

Marjut on VEM motors Finland Oy:n markkinointipäällikkö.