UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 5.06.2014

Kaivosala laajasti esillä Pohjoinen Teollisuus 2014 -tapahtumassa

 
Tiedote 23.4.2014,
06.05.2014
 

Kaivosteollisuus on laajasti ja monipuolisesti esillä toukokuussa Oulussa pidettävässä Pohjoinen Teollisuus 2014 -tapahtumassa. Useat suomalaiset ja ruotsalaiset kaivokset tuovat tapahtumaan omat messuosastonsa. Lisäksi alaa käsitellään muun muassa paneelikeskustelussa ja seminaareissa.

Pohjoinen Teollisuus 2014 on kaksipäiväinen tapahtumakokonaisuus, jossa kaivosten ohella esittäytyvät monet pohjoisen alueen suurhankkeet sekä merkittävät teollisuuden alat kuten metalli-, konepaja-, paperi- ja sellu- ja elintarviketeollisuus. Toukokuun 21.–22. päivänä pidettävä tapahtuma koostuu Kaivos-, Kunnossapito- ja Sopimusvalmistusmessuista sekä Norrkama-automaationäyttelystä.

 VEM MOTORS FINLAND on mukana ETRAn osastolla 224

Tervetuloa!

Kaivokset kasvuala pohjoisessa

Tapahtumakokonaisuuden järjestelyistä vastaavan Expomark Oy:n kehityspäällikkö Juha Nyholm pitää kaivosalan vahvaa näkymistä Oulussa luonnollisena.

”Kaivosteollisuus on pohjoisessa Suomessa kasvuala, joka voi tuoda runsaasti lisää työpaikkoja, investointeja ja taloudellista toimeliaisuutta. Lisäksi kaivosteollisuus tarvitsee paljon koneita, laitteita ja palveluja, joita tarjoavia yrityksiä on tässä tapahtumassa paljon mukana”, huomauttaa Nyholm.

Muun muassa ABB on vahvasti mukana Pohjoinen Teollisuus 2014 -tapahtumassa. Toimialajohtaja Harri Posti kertoo yrityksen tuovan tällä kertaa korostetusti esille tarjontaansa kaivosteollisuudelle.
”Esillä ovat tuotteemme ja palvelumme sekä kokonaisvaltaisemmat ratkaisumme esimerkiksi uuden kaivoksen sähköistykseen. Olemme globaalisti merkittävä toimija kaivosteollisuudessa ja haluamme lisätä tietoisuutta tästä näiden messujen kautta. Toinen kantava teemamme on energiatehokkuus, jonka edistämiseen voimme tarjota tehokkaimmat kokonaisratkaisut”, hän kertoo.

Postin mukaan tapahtuma on erinomainen mahdollisuus ABB:lle esitellä kattavaa tarjontaansa, luoda uusia kontakteja ja tavata asiakkaita.
”Olemme olleet pitkään mukana tässä Pohjois-Suomen merkittävämmässä teollisuuden messutapahtumassa ja osaltamme myös sen suunnittelussa. Tämän vuoden tapahtumaan ilmoittauduimme ensimmäisten joukossa”, hän huomauttaa.

Paneeli, seminaareja ja useita messuosastoja

Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu muun muassa kaivospaneeli, joka keskustelee kaivosten merkityksestä toiminta-alueidensa taloudelle. Paneelia vetää Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen ja siihen osallistuvat Lapin yliopiston professori Asko Suikkanen, Agnico Eagle Finland Oy:n toimitusjohtaja Ingmar Haga, Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen, Kaivannaisteollisuus ry:n puheenjohtaja Eeva Ruokonen sekä vihreiden europarlamentaarikko Satu Hassi.
Kestävä kaivosinvestointi 2014 -seminaarissa puolestaan pohditaan muun muassa kaivosten suunnittelua, rakentamista ja toimintaa taloudellisen, ympäristöllisen ja sosiaalisen vastuun kannalta. Seminaari on osa Geologian tutkimuskeskuksen GTK:n vetämää KaivosAkatemiaa. Lisäksi Inspecta järjestää Oulussa kaivostoiminnan turvallisuutta käsittelevän koulutustapahtuman.

Myös kaivosyhtiöt ovat vahvasti mukana. Oman messuosastonsa tuovat ainakin Agnico Eagle Finland Oy, FQM Kevitsa Mining Oy, Mustavaaran Kaivos Oy ja Sotkamo Silver Oy. Ruotsalaisista alan yhtiöistä LKAB ja Northland Resources tulevat niin ikään kertomaan tarjoamistaan ura- ja työmahdollisuuksista.

Pohjoinen Teollisuus 2014 -tapahtumakokonaisuuden keskuspaikkana on Ouluhalli. Näytteilleasettajat ovat jo varanneet hallin sisätilat käytännössä jo kokonaan. Ulkoalueella tilaa on vielä jonkin verran. Näytteilleasettajia on tulossa Suomen lisäksi ainakin Ruotsista, Tanskasta, Itävallasta, Belgiasta, Italiasta, Saksasta ja Puolasta.

Lisätiedot:
Expomark Oy
Kehityspäällikkö Juha Nyholm
puh. 050 585 4727
 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy