UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 23.07.2015

Kesän oluthitti Espoon Kauklahdesta

 
VMF/Marjut Vainio,
23.07.2015
 

 

Fat Lizardin panimomaisterit Heikki Ylinen (vas.)
ja Tuomas Koskipää.

Pienpanimoita on noussut Suomeen olutharrastajien määrän kasvaessa. Kesän mielenkiintoisin uusi oluenpanija on Fat Lizard. Panimon valikoimissa on kuusi olutlajia, joita valmistetaan sesonkien mukaan. Kesäfiilistä kohottavat yleensä vehnäoluet, talven suosikkeja ovat Indian Pale Ale -tyyppiset olutjuomat, kertoo Fat Lizardin Heikki Ylinen.

 

Panimo on lähtenyt liikkeelle pienellä 500 litran viikkotuotannolla.  Tuotanto viedään käsistä ja kysyntää tuntuu laatuoluelle olevan, kertoo Fat Lizardin Tuomas Koskipää. Valmistusmäärä onkin tarkoitus kymmenkertaistaa parissa vuodessa. Tällä hetkellä näitä herkkuja on saataville Alkon tilaustuotteena sekä muutamissa valikoiduissa olutravintoloissa. Näitä ovat Helsingin puolella mm. One Pint Pub, Gastropub Stone’s, Black Door, Viisi Penniä ja BrewDog sekä Espoossa The Gallows Bird.

 

VEMin moottorit sopivat saksalaisina tuotteita kuin nyrkki silmään oluen valmistukseen ja siinä niitä laajalti Euroopassa käytetäänkin. Fat Lizardin  oluen mäskitynnyrin käyttönä on VEM-moottori, Tramec-vaihde sekä Vacon- taajuusmuuttaja. 

Oluenteko lähtee liikkeelle mäskin sekoituksella ja sopivalla lämmöllä.

Lisätiedot

VEM motors Finland Oy
Janne Karjalainen

Fat Lizard Oy
Tuomas Koskipää

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy