UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 22.10.2015

Kirkkaanpunaista nosturin koukussa

 
VEM online 3/2015,
22.10.2015
 

 

Clausthalin yliopiston tutkimuskeskus on aloittanut tutkimusprojektin, jossa pyritään löytämään uusia louhintamenetelmiä geotermistä energiaa hyödynnettäessä.   

 

VEM toimitti tähän projektiin viime kesäkuussa eristettyyn konttiin rakennetun sähkökäytön. Kirkkaanpunainen kontti ei varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta, kun se heilui nosturin koukussa eräänä kuumana kesäpäivänä tutkimuskeskuksen ”Drilling Simulator” -alueella.  Konttiin kätkeytyy VEMin taajuusmuuttajatekniikkaa 690 V verkkoon, 2 x 600 kW teholla. 

 

Huippuinnovatiivisessa tutkimuksessa etsitään uusia tapoja, joilla syvällä maan sisällä piileksivä geoterminen energia saataisiin hyödynnettyä taloudellisesti järkevillä kustannuksilla.  Simulaattorin moduulien avulla voidaan mallintaa termisiä, hydraulisia, mekaanisia ja kemiallisia prosesseja sekä niiden vuorovaikutuksia. Samalla voidaan simuloida suoritettavat poraukset etukäteen virtuaalisesti.

 

Tutkimus vaatii moninaisia mittauksia ja taajuusmuuttaja ei saa aiheuttaa häiriöitä niihin. Tämä on huomioitu asentamalla yleisiin verkkoihin EMC-suodin.  Lisäksi nestejäähdytyksellä toteutettu taajuusmuuttaja on energiatehokas ja hiljainen.

 

 

VEM käytöt Clausthalin yliopisto

Eristetty sähkökäytöillä sisustettu kontti saapuu Drilling Simulator -tutkimuskeskukseen Clausthalissa.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Sami Kujala
Puh. 0207 613 713
 

 
Author

VEM motors Finland Oy