UUTISET

Takaisin listaukseen
19.06.2019

Kolme ideaa juhannuksen viettoon

Mökkeily, saunominen, grillaus ja juhannusfestarit ovat juhannuksen tunnelmallista ja odotettua sisältöä. Näiden oheen voi improvisoida yllättävääkin tekemistä.

 

1. Yöttömän yön vaellus

Ylitä itsesi ja vaella yksin, kaverien tai sukulaisten kanssa koko yö. Vaellustapa harrastuneisuuden mukaan kävellen, juosten, pyöräillen, soutaen, meloen jne. rooliasuissa tai ilman. Kesäyö tarjoaa tuoksut ja äänimaailman.

Kuvassa Wiipurilaisen osakunnan kuoro lähdössä Saimaalle soutamaan. Reissussa myös lauletaan (Yle). 

 

2. Yöttömän yön kalastuskisa

Järjestä kalastuskisa: Kuka onkii yön aikana suurimman lajitelman erilajisia kaloja. Suomessa on tavattu noin 100 kalalajia. Vakituisesti vesissämme elää 69 lajia. Liejutokko (Pomatoschistus microps) on Suomen pienin kala, alle 4 cm pitkä. Se elää meren rannikolla, ja muistuttaa elintavoiltaan yleisempää hietatokkoa. 2000-luvun Suomen suurimman kalan titteliä pitää hallussaan 25,4 kiloinen merilohi. Suomen suurin kala ylipäätään oli 177-kiloinen sampi, joka pyydystettiin Karjalankannaksen rannoilta vuonna 1934.

   

3. Yöttömän yön puuhapaja

Kerää sopiva joukkio vuoroaan odottavan nikkarointi- tai kunnostusprojektin ääreen. Viritä musiikkia taustalle ja tarjoa puuhailun lomassa valmistuva rosvopaisti urakan päätteeksi. Rosvopaistin valmistusprosessi vie kymmenisen tuntia, joten puuhailtavaa voi varata aika paljon.

 

4. Tiedoksi niille,

jotka viettävät keskikesän juhlaa työtehtävissä: Sähkökäyttöjen osalta saat kiireavun 24/7-päivystyksestämme.

Hyvää juhannusta!

P.S. Muista osallistua kesäkisaan »

Marjut Vainio

Marjut on VEM motors Finland Oy:n markkinointipäällikkö.