UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 31.10.2011

Moottoreiden kunnossapito maksaa itsensä takaisin

 
31.10.2011
 

Keski-Karjalan seudulla toimivan Team VEM –jäsenliikkeen EV-Sähkön korjaamoesimies Kari Nissinen harmittelee, miten monet moottorit joudutaan vaihtamaan pelkästään huollon puutteen seurauksena. Tuhat euroa maksava sähkömoottori olisi usein pystytty pelastamaan vaihtamalla parinkymmenen euron laakerit ajoissa. Kustannus- ja ympäristötietoiset asiakkaat haluavat minimoida ympäristökuormitusta ja tuotannon ylläpitokustannuksia huoltamalla sähkömoottorit säännöllisesti.

Hyvä esimerkki siitä, miten tuotteen elinkaarta pystytään jatkamaan säännöllisillä huolloilla, on Kari Nissisen mukaan Stora Enson Kiteen saha, jossa häiriötilanteen syyt pyritään selvittämään mahdollisimman pian.  Jos syy ei heti selviä, mutta laite toimii, niin heti sopivan tuotantokatkon aikana tutkitaan mahdollinen häiriönaiheuttaja. Tuotantokatkon tai seuraavan huoltoseisokin aikana voidaan häiriöpesäke vaihtaa tai toimittaa esim. EV-Sähkölle asianmukaiseen kunnostukseen.  Ennakoivalla kunnossapidolla pystytään seisokit suunnittelemaan ja turhat tuotantokatkot jäävät minimiin.

Nissinen pitää teknisessä kaupassa parhaana toimintatapana läheistä kumppanuutta, jossa asiakkaan kanssa yhdessä sovitaan, miten asiat pitkässä juoksussa tehdään ja pyritään sitä kautta luomaan lisäarvoa ketjussa eteenpäin. Team-VEM -jälleenmyyjät ovat osaavia ratkaisumyyjiä ja asiakasta palvellaan ympäri vuorokauden, kehuu Nissinen tiimiliikkeitä. Tarvittaessa otetaan moottori ja taajuusmuuttaja sekä muut varusteet mukaan, kun lähdetään pelastamaan keskeytynyttä tuotantoa vaikka keskellä yötä. Hedelmällisimmät edellytykset toimia kiiretapauksissa on tietenkin silloin, kun asiakkaan laitteet ja prosessi tunnetaan jo ennestään.

VEM-moottoreita Nissinen arvostaa niiden pitkälle viedyn elinkaariajattelunkin vuoksi. Kuluneet ja rikkoutuneet komponentit on helposti vaihdettavissa uusiin. Lisävarusteilla voidaan parantaa vanhojenkin moottoreiden työturvallisuutta vastaamaan tämän päivän vaatimustasoa.

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Kyösti Kekki
Myynti-insinööri, Itä-Suomi
Puh. 0207 613 728

EV-Sähkö Oy
Kari Nissinen
Korjaamoesimies
Puh. 050-537 8148
 

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy