UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 11.03.2010

Muhoksen biolämpölaitoksen taajuusmuuttajat VEMiltä

11.03.2010

Muhoksen biolämpövoimalaOulun Seudun Lämpö on rakentanut uuden 6 MW:n biolämpökeskuksen Muhoksen keskustaajamaan. Harjakorkeudessa oleva lämpökeskus vastaa valmistuessaan huhtikuussa 2010 lähes yksistään Muhoksen kaukolämmön tuotannosta. 
 
Biolämpökeskuksen polttoaineena käytetään energiahaketta ja palaturvetta. Lämpökeskukseen tulee uutena tuotteena Oulun Seudun Lämmön laitoksissa myös 1,5 MW:n savukaasujen pesuri. Pesurilla saadaan savukaasujen päästöistä kiintoaine, rikki ja kloori alenemaan 70-90 %. Suomalaista ympäristöosaamista edustava pesuri sekä parantaa laitoksen hyötysuhdetta että vähentää päästöjä. 

Lämpökeskuksen pääurakoitsijana toimii Wetorex Oü Virosta. Urakkaan kuuluvat maanrakennus- ja perustustyöt teki Ramilcon Oy Muhokselta. Wetorex Oü:lle urakka on merkittävä.  
 
Wetorex on toimittanut vuonna 2008 samantyyppisen lämpökeskuksen Kuusamon Rukalle. Wetorex käyttää Suomen toimituksissaan myös suomalaisia suunnittelutoimistoja.
 
Oulun Seudun Lämpö Oy kuuluu tytäryhtiönä Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö -konserniin. Sen kaukolämpötoiminta ulottuu seitsemään Oulun ympäristökunnan keskustaajamaan. Asiakkaita on 720 ja vuotuinen toimitettu lämpöenergia on 125 gigawattituntia.
 
VEM motors Finland toimitti biolämpökeskukseen Vacon NXS –taajuusmuuttajat 2,2 – 75 kW:n tehoalueelle. Taajuusmuuttajia käytetään vesi- ja hydrauliikkapumppukäytöissä, puhaltimissa ja repijäkäytöissä. 

 

   

 

Author

VEM motors Finland Oy