UUTISET

Takaisin listaukseen
24.05.2022

Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma keräsi teknisen alan ammattilaiset Ouluhalliin

Pariin kertaan peruuntunut Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma saatiin vihdoin pidettyä 18.-19.5.2022. Tapahtumakausi avautui ryminällä ammattilaisten jalkautuessa tapaamaan tuttuja ja uusia kontakteja.

Valmistus ja alihankinta Saksassa laadun ja toimitusaikojen takeena

Osastomme teemana oli Made in Germany. VEM-sähkömoottorit valmistetaan Saksassa. Alihankintaketjut on pyritty pitämään niin lähellä kuin mahdollista. Raaka-aineita on ostettu todella paljon varastoon. Tämä konsepti on pitänyt sekä moottoreiden toimitusajat kurissa että laadun korkealla tasolla.

Toisena teemana oli VEM motors Finlandin palvelukonsepti: Kirkkonummella sijaitseva moottori-, vaihde- ja taajuusmuuttajavarasto, tuotantopalvelu, asiantunteva myynti, 24/7-palvelu sekä kattava jälleenmyynti- ja huoltoverkosto.

Messukisassa verrattiin ihmisen ja moottorin tehontuottoa

Saimme osastollemme messukisan suorittamiseen Wattbike-kuntopyörän.  Tavoitteena oli testata, pystyykö ihminen tuottamaan polkupyörällä puolen minuutin ajan saman verran energiaa kuin 0,75 kW:n moottori kuluttaa. Kaksi koehenkilöä tähän pystyikin.  30 sekunnin pyörätestin suoritti 48 kävijää. Yhteensä parissa päivässä edettiin 24 km 30 sekunnin pätkissä. Voittaja eteni 518 m, joka tekee keskinopeudeksi 63 km/h. 

Kolmen kärki:

  1. Juha Kettunen (Delete Oy) 833 W
  2. Heikki Vierimaa (Sähkö- ja huoltopalvelu Vierimaa) 770 W
  3. Toni Eskelinen 707 W

Juhan tiimin ennakkosuunnitelman mukaan kadenssin piti olla noin 60-70 rpm ja tehon nousta asteittain 750 – 800 – 900 watin kautta loppurutistukseen. Näin se suurin piirtein etenikin. ”Ihan täysin nappiin ei suoritus mennyt, sillä hiukan jäi kiristämisen varaa. Alussa olisi voinut olla enemmän vastusta ja vähemmän kierroksia”, analysoi Juha rutistusta. Merkillepantavaa voittajan älyttömän kovassa tehontuottokäppyrässä on kuitenkin nouseva trendi. Kovat on kovia! Onnittelut voitosta! Kisavoittona Juhan auringonottovarustus kasvoi kahdella Ecofurn-tuolilla ja sarjaan kuuluvalla rahilla.

 

Katso messutunnelmia tästä:

Kiitos kaikille osastollamme vierailleille!

Nähdään seuraavassa Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa 22. – 23.5.2024!

Author

VEM motors Finland Oy