UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 3.02.2014

Presidentti Barack Obama vieraili Vaconilla Pohjois-Carolinassa

 
Vacon Oyj, Lehdistötiedote, 15.1.2014 klo 23.30 ,
03.02.2014
 

Presidentti Barack Obama vieraili 15.1.2014 Vaconin tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa Pohjois-Carolinan Research Triangle Parkissa. Tutustumiskäynti oli osa presidentin Pohjois-Carolinaan suuntautunutta matkaa. Vaconin-vierailuun osallistui presidentin lisäksi myös Yhdysvaltain energiaministeri Ernest Moniz.

”Meillä oli kunnia toivottaa presidentti Obama tervetulleeksi Vaconiin. Järjestimme hänelle tutustumiskäynnin tutkimus- ja tuotekehitystiloihimme, ja esittelimme hänelle, miten Vacon on aktiivisesti mukana rakentamassa maailmaa ja elintapaamme energiatehokkuuden kannalta kestävämmälle pohjalle”, sanoo Dan Isaksson, Vaconin keskijännitealueen taajuusmuuttajista vastaava johtaja ja yksi vierailun isännistä.

”Syy siihen, että tulin tänne tänään on se, että meidän täytyy tehdä enemmän luodaksemme yhteyksiä yliopistojen kuten tämä ja yritysten kuten Vaconin välille tehdäksemme Amerikasta maailman johtavan paikan, jonne perustetaan uutta liiketoimintaa ja luodaan uusia työpaikkoja. Haluamme tehdä tällaista täällä Pohjois-Carolinassa, ja haluamme tehdä tätä kaikkialla Amerikassa”, sanoi presidentti Obama North Carolina State Universityssä pitämässään puheessa.

Vacon on maailman suurin yksinomaan taajuusmuuttajiin keskittyvä yhtiö. Taajuusmuuttajia käytetään sähkömoottoreiden kierrosnopeuden säätämiseen, mikä tehostaa näiden energiataloudellisuutta. Vaconin toiminta Pohjois-Carolinassa keskittyy yhtiön uuden tuoteperheen, keskijännitealueella toimivien taajuusmuuttajien, tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Vacon julkisti marraskuussa 2013 uuden yhteisöllisen visionsa. Yhtiön visio on The Drives Family, tiivis yhteisö, missä parhaat ihmiset tekevät työtä yhdessä kehittääkseen asiakkaille parhaita tuotteita, sovelluksia ja palveluja. ”Vaconin äskettäin julkistama visio konkretisoituu täällä Pohjois-Carolinassa. Research Triangle Parkin alue on Vaconille hyvä valinta, sillä täällä kohtaavat korkeasti koulutettu ja innovatiivinen työvoima, yritystoimintaa tukeva ympäristö ja mahdollisuus yhteistyöhön eri yritysten ja yliopistojen kanssa”, Isaksson sanoo.

 
Author

VEM motors Finland Oy