UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 23.05.2013

Sähkö-Alila Flowplusille

 
Lehdistötiedote 2.5.13,
23.05.2013
 

Flowplus Oy täydentää maantieteellistä peittoaan Kotkalaisen Sähkö-Alila Oy:n osakekaupalla

Sähkö-Alila Oy:n koko osakekanta on myyty Flowplus Oy:lle, jonka omistavat Flowplus Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Piippo ja Teknoventure Management Oy:n ja Wedeco Management Oy:n hallinnoimat rahastot. Sähkö-Alilan toimitusjohtajana aloittaa kaupan jälkeen Jarmo Piippo ja Sakari Alila toimii ylimenokauden hallituksen neuvonantajana. Sähkö-Alilan myyjät olivat Sakari Alila ja Jaana Alila.

Omistuspohjan muutoksella haetaan lisää resursseja toiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Solmittu kauppa avaa Flowplus Oy:lle mahdollisuuden lisätä maantieteellistä peittoaan Kaakkois-Suomen alueelle. Sähkö-Alilan ydinliiketoiminta, sähkömoottoreiden käämintä, huolto ja myynti sekä pumppujen huolto tukee Flowplus ketjun ennakoivan kunnossapidon ja etenkin optimoivan kunnossapidon markkinointia uusille asiakasryhmille. Tavoitteena on kasvattaa merkittävä merkkiriippumaton pumppuhuoltoketju koko Suomen kattavaksi. Kotkassa sijaitsevan Sähkö-Alilan liikevaihto on noin 1 M€ ja henkilökunnan määrä 10 henkeä. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Sähkö-Alilan henkilökuntaan. Kaupan jälkeen Flowplus konsernin henkilökunnan määrä on 33 ja liikevaihto n. 5 m€. Yrityskaupan välittäjänä toimi Suomen Yrityskaupat.

”Siirtyminen Flowplus Oy:n omistukseen on meille positiivinen asia, joka takaa perinteiselle toiminnallemme vahvan taloudellisen perustan uusien ja nykyisten palveluiden kehittämisen sekä asiakaspohjan laajentamisen suhteen, kertoo Sakari Alila.”

”Yli 20% sähköenergiasta, joka kulutetaan sähkömoottoreissa, käytetään pumppaukseen. Tästä pumppauksessa käytetystä energiasta on mahdollisuus säästää jopa 50 % erilaisilla laite ja säätötaparatkaisuilla. Normaalin korjaavan ja ennakoiva huollon lisäksi nk. optimoiva huolto tuo asiakkaalle taloudellisen hyödyn säästyneinä korjaus- ja energiakustannuksina, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Piippo Flowplus Oy:stä.”

Teknoventure Management Oy ja Wedeco Management Oy ovat suomalaisia pääomasijoitusyhtiötä ja kuuluvat  Noweco Partners –konserniin.  Noweco Partners -konserni keskittyy pk-yritysten yritysjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Konserni hallinnoi yhteensä noin 90  M€:n rahastoja ja nykyisin sillä on salkuissaan kaikkiaan 34 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 350 miljoonaa euroa. Ne työllistävät kaikkiaan noin 2 800 ihmistä.

Lisätiedot:

sijoitusjohtaja Kari Itälahti, Teknoventure Management Oy, gsm. 040-705 9100, kari.italahti@noweco.fi

toimitusjohtaja Keijo Kangasuoma, Wedeco Management Oy, gsm. 040-752 0022, keijo.kangasluoma@noweco.fi

toimitusjohtaja Jarmo Piippo, Flowplus Oy, gsm. 0500-407 594, email. jarmo.piippo@flowplus.fi

Sähkö-Alilan perustaja Sakari Alila, Sähkö-Alila Oy, gsm. 0400-553 810, email. sakari.alila@sahko-alila.fi

 
Author

VEM motors Finland Oy