UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 26.10.2015

Team VEM -jälleenmyyjä Remet alueensa Vuoden Yrittäjä

 
Reska.fi,
26.10.2015
 

40 vuotta VEMin jälleenmyyjänä Hämeenlinnan alueella toiminut Remet on valittu alueensa Vuoden Yrittäjäksi.

Rengon ja Kalvolan yrittäjäyhdistykset viettivät yhteistä Yrittäjäjuhlaa ravintola Tulinummessa Rengossa lauantai-iltana. Juhlassa palkittiin Rengon ja Kalvolan yhteinen Vuoden yrittäjä. Tämän arvostetun tunnustuksen sai Remet Oy:n yrittäjäpariskunta Markku ja Pirjo Innala Rengosta.

Remet Oy:n toimitilat sijaitsevat Rengossa, Innalan maatilan pihapiirissä. Markku Innala kertoo vanhojen maksukuittien osoittavan, että sukutilalla tehtiin Markun isän Erkki Innalan toimesta konekauppaa jo 1950-luvulla. Maataloutta helpottavien koneiden suunnittelu ja valmistus alkoi tosissaan toiminimellä vuonna 1964 maatilan yhteydessä olevalla korjauspajalla.

Nykyisin Remet Oy tekee Virossa sijaitsevan myyntipisteen kautta kauppaa Viron lisäksi myös Venäjälle ja muihin Baltian maihin. Viennin osuus tänä vuonna tulee olemaan reilun kolmanneksen liikevaihdosta ja noin 60 prosenttia valmistettavista laitteista. Remetin tuotteita on tänä vuonna viety Venäjän, Baltian, Ruotsin ja Unkarin lisäksi nyt myös Hollantiin. Sähköpostilla tuli Hollannista tilaus kalansuomustuslaitteesta, joka maksun varmistuttua toimitettiin tilaajalle.

Toinen myyntipiste Remetillä on Pietarissa. Viimeisten parin vuoden aikana on Venäjän oma maataloussektori, osin pakotepolitiikan ansiosta, vahvistunut. Esimerkiksi tuottajalle maksetaan perunakilosta Venäjällä enemmän kuin Suomessa.

– Nyt venäläisillä perunantuottajilla on rahaa investoida ja tämä on taasen avannut meille vientimahdollisuuksia sinne, Markku Innala kertoo.

Remetin vahvuus on tilaustyönä asiakkaan mittojen ja tarpeen mukaan valmistetut laitteet. Remetin laitteet lähtevät Rengosta asiakkaalle yleensä toimintavalmiina. Käyttöönotto vaatii vain sähköpistokkeen kytkemisen pistorasiaan. Sähkökeskukset koneisiin tulevat alihankkijalta. Toinen yrityksen tukijalka on varaosien nopea toimitus. Yrityksellä on hyllyssä valmiina tarvittavat varaosat kaikkiin rakentamiinsa laitteisiin. Varaosapalvelu toimii kellon ympäri arjet ja pyhät.

– Yrittämisessä viehättää se vapaus. Tässä ei ole kellokorttia, Innalat summaavat.

Lue koko artikkeli »

 
Author

VEM motors Finland Oy