UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 22.06.2016

Teknisen kaupan liitto syntyi uudelleen

 
TKL tiedote 20.6.2016,
22.06.2016
 

 

 

Vuodesta 2009 Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksenä tunnettu järjestö on taas Teknisen Kaupan Liitto. Vanha nimi otetaan uudelleen käyttöön 1.8.2016.

Nimi Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys otettiin käyttöön vuonna 2009, kun haluttiin korostaa ratkaisuiden ja palveluiden keskeistä roolia teknisen kaupan yritysten toiminnassa. Alan yrityksethän eivät ole enää pitkään aikaan olleet pelkästään tuotteiden ja laitteiden myyjiä, vaan tuotteiden oheen ja lisäksi tarjolla on ratkaisuja, räätälöintiä, ohjelmistoja ja palveluja.

– Päätös nimenmuutoksesta tuolloin oli looginen. Mutta aikaa on kulunut ja palvelut sulautuneet syvälle jäsenyritysten toimintaan. Näin ollen päätimme ottaa käyttöön entisen, hyväksi havaitun ja lyhyemmän nimen, liiton toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo.

– Edellinen nimemme oli pitkä ja hankala muistaa, ja moni mielsi meidät koko ajan Teknisen Kaupan Liitoksi tai TKL:ksi, Uitto lisää.

Liitto on perustettu vuonna 1918 ja täyttää sata vuotta kahden vuoden kuluttua. Ensimmäinen nimi oli Teknillinen Vienti ja Tuonti Liitto. Vuonna 1921 nimeksi muutettiin Suomen Teknillinen Kauppaliitto ja vuonna 1992 Teknisen Kaupan Liitto.

Markkinointinimenä käytetään edelleen Tekninen Kauppa -muotoa. Näin ollen esimerkiksi liiton logo ei muutu. Myös muut yhteystiedot pysyvät ennallaan. Palveluyhtiön Teknisen Kaupan Palvelut – TKP Oy:n nimi pysyy ennallaan.

 

 

Lisätietoja:

Markku Uitto
toimitusjohtaja
Teknisen Kaupan Liitto
puh.0400 407 8700
markku.uitto@tekninen.fi
www.tekninen.fi

 

 
Author

VEM motors Finland Oy