UUTISET

Takaisin listaukseen
Yaskawa U1000 matrixdrive 25.02.2020

Toteuta energiaystävällinen käyttö Yaskawan U1000 verkkoon jarruttavalla matriisitaajuusmuuttajalla – nyt myös automaattisesti laivasertifioituna

U1000 on täydellinen taajuusmuuttaja moottorikäyttöihin, joissa energian talteenotolle ja yliaaltojen osuudelle on asetettu tiukat vaatimukset. Tällaisia käyttökohteita ovat esimerkiksi hissit, liukuportaat, LVI-koneet, nostimet, sentrifugit ja monet muut kohteet, joissa moottorijarrutuksen energia normaalisti hukataan jarruvastuksiin.

U1000 muuntaa AC-syöttöjännitteen suoraan AC-lähtöjännitteelle

YASKAWAn matriisiteknologiaan perustuva U1000-sarja on matalaharmoninen, tilaa säästävä ja regeneratiivinen. Taajuusmuuttaja ohjaa moottorin kuormitusta muuntamalla AC-syöttöjännitteen suoraan AC-lähtöjännitteelle.

AC-AC-muunnos tarjoaa monia etuja verrattuna tavanomaiseen taajuusmuuttajaan, jossa tehonmuunnos on AC-DC-AC. Tavanomaisessa Voltage Source Inverter (VSI)-taajuusmuuttajassa on käytössä tasauspiiri ja DC-tasoituspiiri. Matriisitaajuusmuuttaja U1000:ssa ei tarvita erillisiä tasauspiirejä. Muun muassa tällä tavoin U1000 säästää energiaa, parantaa virran laatua ja järjestelmän tehokkuutta.

Korjaa virtaongelmat kolmella johdolla

Tavanomaisen VSI-käytön asentaminen edellyttää raskasta suodatusta, jotta vältetään sisääntulon harmoninen vääristymä (THDi) ja pystytään noudattamaan IEEE 519 -raja-arvoja harmonisten ohjeiden mukaisesti. Taajuusmuuttaja ilman ulkoista suodatusta aiheuttaa suuren syöttövirtahäiriön (THDi ≈ 88%).

THDi:n ja syöttövirtavääristymän parantamiseksi voidaan asentaa 12 pulssijärjestelmä, jotta sisääntulon harmoninen taso pysyy alle 10 %, mutta tämä järjestelmä tarvitsee 12 pulssi-tulomuuntajaa ja siihen sopivaa käyttöä. Tämä vaihesiirtoratkaisu verrattuna tavanomaiseen käyttöratkaisuun parantaa harmonisia, mutta se on iso ja raskas ratkaisu. Se ei tarjoa myöskään samaa suorituskykyä kuin YASKAWA U1000 -ratkaisu, jonka asennukseen tarvitaan vain 3 johtoa sisään ja 3 ulos.

Pienennä ekologista jalanjälkeä ja säästä rahaa

YASKAWA -matriisikäytön älykäs rakenne pienentää laitteen ekologista jalanjälkeä ja keventää sen painoa. Matriisitekniikka vähentää THDi-arvoa 5 prosenttiin ilman ulkoisia muuntajia tai suodattimia. Alhaiset harmoniset häiriöt saavat aikaan lähes sinimuotoisen tulovirta-aaltomuodon, joka vähentää järjestelmän virransyötön tehohäviöitä. Lisäksi pienentynyt virran vääristyminen parantaa tehokerrointa (PF ≈ 0,98), joka lopulta pienentää energiankulutusta ja eliminoi ylimitoitetut muuntajat ja johdotukset. U1000 on erittäin fiksu valinta matalaharmonisiin- ja suurtehosovelluksiin.

Toteuta huipputehokas ratkaisu yksinkertaisesti

U1000:n ainutlaatuinen tekniikka on voittanut palkintoja Japanissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Millä muulla taajuusmuuttajalla voidaan radikaalisti yksinkertaistaa aiemmin usealla laitteella toteutettuja ratkaisuja, toimia huonoissa virtaolosuhteissa ja kierrättää hukkaenergiaa?

U1000 matriisitaajuusmuuttajalle uusi laivasertifikaatti

U1000 voidaan tilata nyt seuraavilla laivasertifikaateilla: NK, BV, DNV / GL, ABS, LR, KR

Tilattaessa ei tarvita erityistä merimallin koodia. Kaikki syyskuun 2018 jälkeen tilatut U1000-laitteet 415 ampeeriin asti on automaattisesti sertifioitu.

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Sami Kujala
Puh. 0400 766 491

 

Author

VEM motors Finland Oy