UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM IE3 W43 moottori 25.05.2020

Uusi pienempi ja kevyempi VEM IE3-moottorisarja

VEM IE3-moottorisarja on uudistumassa. Osa asiakkaistamme on jo varmaan huomannut toimitetuista moottoreista, että tyyppimerkintä on muuttunut. Nykyinen IE3-moottorisarja, mallimerkinnältään IE3-W41_ korvataan vaiheittain uusilla IE3-moottoreilla, mallimerkinnältään IE3-W43_. Uudistus koskee Wernigerodessa valmistettuja 2-, 4-, 6- ja 8-napaisia moottoreita, joiden runkokoot ovat IEC 132 – 315. Otamme uuden moottorisarjan varastoon sitä mukaa, kun niitä on saatavilla.

IE3-moottorisarja muuttaa kehityskäyrän suunnan

Uusi sarja on optimoitu nykyisiin hyötysuhdevaatimuksiin. Käyttämällä uusimpia materiaaleja esimerkiksi dynamolevyssä olemme pystyneet vähentämään tarvittavaa materiaalin määrää moottoreissa.  Tämän johdosta uudet moottorit ovat pienempikokoisia ja kevyempiä. IEC-mitat ovat luonnollisesti ennallaan. Tähänastisessa kehityksessä luokittelemattomista IE2-moottoreihin ja siitä edelleen IE3-moottoreihin jokainen muutos on lisännyt myös moottorin painoa. Nyt on saatu tervetullut käännös tähän kehitykseen. Olemme pystyneet myös luopumaan painavista kupariroottoreista, joita käytimme muutamissa IE3-moottoreissa.

Teknistä tietoa uusista W43_-sarjan moottoreista on saatavilla VEMin vapaasti käytettävästä eKat moottorityökalusta. Voimme myös toimittaa tietoa, esimerkiksi mittakuvavertailun nykyisestä ja uudesta moottorisarjasta. Ota yhteyttä myynti@vem.fi tai katso yhteyshenkilösi täältä» 

Esimerkkivertailu 55 kW:n moottori

Alla on esimerkkivertailu 55 kW:n moottorin muutoksista. Luokittelemattoman 55 kW:n moottorin paino on 360 kg. Vastaava IE2-moottori painaa 385 kg ja W41-sarjan IE3-moottori 510 kg. Uusi W43-sarjan IE3-moottori painaa 375 kg eli vain 15 kiloa enemmän kuin luokittelematon moottori.  Leveys- ja korkeusmitoissa ollaan myös päästy takaisin juurille tai ainakin lähemmäksi niitä. Tämä on hyvä uutinen kohteisiin, joissa tila on kriittinen kysymys.  

VEM IE3 W43-moottori

55 kW VEM W43R vertailutaulukko

Tutustu sähkömoottorivalikoimaan»

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Sami Kujala
Puh. 0400 766 491

Sami Kujala