UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 26.06.2015

Vaconin aurinkosähkötekniikkaa käyttävät pumput, kompressorit ja puhaltimet auttavat parantamaan veden ja ruoan saatavuutta

 
Vacon Oyj, Lehdistötiedote, 12.5.2015,
26.06.2015
 

VACON® 20 X- ja VACON® 100 X taajuusmuuttajat on suunniteltu erityisesti aurinkoenergiasovelluksiin. VACON® 20 X- ja VACON® 100 X taajuusmuuttajia voidaan käyttää aurinkopaneelien kanssa ympäristöissä, joissa sähköntuotanto on niukkaa tai epäluotettavaa.

VACON 20 X- ja VACON 100 X -taajuusmuuttajilla on tärkeä tehtävä: ne toimittavat sähköä aurinkopaneeleista moottoreihin, joita voidaan käyttää monin eri tavoin nostamaan elintasoa. Joitakin tyypillisiä käyttökohteita ovat muun muassa vesipumput, joilla saadaan puhdasta vettä juomiseen ja ruoanlaittoon tai kasteluun; kompressorit, joita käytetään elintarvikkeiden ja meijerituotteiden jäähdyttämiseen sekä muut käyttökohteet, esimerkiksi puhaltimet ilmanvaihtoon ja ilmastointiin.

Tärkeimpiä maantieteellisiä alueita, joilla Vaconin aurinkoenergiatekniikalla voi olla todella merkittäviä vaikutuksia, ovat Afrikka, Lähi-itä, Kaakkois-Aasia, Australia sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikka.

”Vaconin taajuusmuuttajat pystyvät hyödyntämään aurinkopaneeleista saatavan energian maksimaalisesti kaikissa olosuhteissa. Taajuusmuuttajat alkavat ohjata pumppujen, kompressoreiden tai puhaltimien nopeutta heti, kun aurinko alkaa aamulla paistaa, ja ne jatkavat auringonlaskuun asti. Olemme ylpeitä voidessamme auttaa ratkaisemaan veden ja ruoan saatavuuteen liittyviä maailmanlaajuisia ongelmia”, toteaa Vaconin Market Operations -toiminnoista vastaava johtaja Heikki Hiltunen.

Aurinkopaneelit ottavat vastaan auringonvaloa ja muuntavat sen sähköksi, jota voidaan käyttää sähkökäyttöisissä laitteissa. Kun järjestelmä on asennettu, sen ylläpitokustannukset ovat hyvin pieniä, ja aurinkoenergiaa saa käytännössä ilmaiseksi.

Aurinkosähkökäyttöisillä laitteilla voidaan lisäksi korvata monia muita ratkaisuja, jotka ovat kalliimpia, ympäristön kannalta haitallisempia tai logistisesti haastavampia. Esimerkiksi dieselkäyttöisiin pumppuihin on kuljetettava polttoainetta matkojen päästä, mikä itsessään kuluttaa energiaa. Polttomoottorit eivät ole niin tehokkaita, ja ne vaativat säännöllistä huoltoa, ja käytetystä öljystä ja öljynsuodattimista syntyy haitallista jätettä.

VACON 20 X- ja VACON 100 X -taajuusmuuttajia hyödyntävää aurinkosähkötekniikkaa on käytettävissä 30 kilowattiin asti. Jos tehoa tarvitaan enemmän, esimerkiksi syvempiä kaivoja varten, aurinkosähkökäyttöisiä sovelluksia voidaan varustaa myös VACON® NXP/NXI -tuotteilla, joiden tehoalue yltää viiteen megawattiin asti.

Lue lisää Vacon 20 X -taajuusmuuttajasta »

Lue lisää Vacon 100 X -taajuusmuuttajasta »

 

Ota yhteyttä:

Markku Parpala
Tuotepäällikkö, taajuusmuuttajat
Puh. 0207 613 718

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy