UUTISET

Takaisin listaukseen
10.02.2023

Varautuminen on arjen pieniä tekoja – onko ex-tilasi tilaluokittelu ajan tasalla?

11.2. vietettävän 112-päivän tavoitteena on lisätä kansalaisten turvallisuustietoutta

112-päivää vietetään vuonna 2023 teemalla ”Varautuminen on arjen pieniä tekoja”. Hätänumeroviikolla ihmisiä opastetaan varautumaan erilaisiin häiriö- ja poikkeustilanteisiin sekä ennaltaehkäisemään erilaisia vaaratilanteita.

Varaudu räjähdysvaaraan tuotantolaitoksella

Sähkömoottoreita käytetään erilaisissa ympäristöissä ja yksi haasteellisimmasta on räjähdysvaarallinen ympäristö. EU:n Atex-lainsäädäntö määrittelee tarkasti, minkätyyppisiä sähkölaitteita saa erilaisissa räjähdysvaarallista kaasua tai pölyä tuottavissa kohteissa käyttää.

Ex-tilan luokittelu on ensimmäinen askel varautumisessa. Tilaluokittelussa määritellään, miten vaarallinen tila on ja mikä/mitkä aineet aiheuttavat siellä räjähdysvaaran.

Varaudu vaaraan arjen pienellä teolla hoitamalla räjähdysvaarallisen tilan tilaluokittelu kuntoon ja hanki sitten luokittelun mukaiset moottorit. Laadimme avuksesi melko mutkikkaan kokonaisuuden selkeyttämiseksi ex-moottorin esitietolomakkeen. Kun tilasi on luokiteltu, täytä tiedot esitietolomakkeeseen. Täytetyn esitietolomakkeen avulla pystymme tarjoamaan oikeantyyppistä moottoria räjähdysvaaralliseen tilaan ja elämä on siltä osin hieman turvallisempaa.

Oikeantyyppinen ex-moottori löytyy täyttämällä esitietolomake:

Valikoimissamme on sekä ex-spesialisti CEMPin kattava valikoima että VEMin ex-moottorit.

Hätänumero 112 toimii kaikkialla EU:n alueella. Sama numero toimii maksutta sekä kiinteästä puhelimesta että matkapuhelimesta. Hätänumeron tunnettuuden edistämiseksi Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi.

#112paiva #112dagen

Author

VEM motors Finland Oy