UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM motors Wernigerode machining center 14.07.2019

VEM Group investoi Saksan tehtailla

VEM Group on tekemässä merkittäviä investointeja kaikissa kolmessa Saksan tehtaassaan.

Zwickau suunnitteli tuotantohallin uudelleen

Zwickaussa sijaitsevassa VEM motors Thurmissa monet mekaanisen työpajan koneista on jo vaihdettu viime vuosina. Tavoitteena on, että roottoreiden, akselien, koteloiden ja laakerikilpien koneistus ohjautuu materiaalivirtojen mukaan.

Kahden uuden EMAG VL5i -työstökeskuksen tilaaminen antoi hyvät lähtökohdat laakerikilpien valmistuksen täydelliseen modernisointiin. Työ alkoi jo kesällä 2018 lattian kunnostuksella. Koko sähkökaapelointi vaihdettiin ja lisättiin tietoliikennekaapelit, jotta saadaan työstökeskus integroitua SAP-tuotannonohjausjärjestelmään ja siten vähennettyä paperille tulostettujen tuotantotilausten määrää.

Yksi uuden työstökeskuksen käyttäjistä on Dirk Schubert. Hän valmistaa kaikenkokoisia laakerikilpiä valuraudasta tai alumiinista tilauksiin, joissa tarvitaan vähintään 10 kappaleen eriä. EMAG-työstökeskuksilla tehdään myös osia muille VEM-tehtaille.

VEM motors Thurm valmistaa pienjännitemoottoreita runkokokoihin IEC 56-112.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen..

VEM motors Thurm machining center Dirk Schubert

Wernigerode investoi uuteen akselien työstökeskukseen

VEM motorsin Wernigeroden tehtaaseen on hankittu uusi työstökeskus VHC2-3000 XTS (sivun ylin kuva), jolla työstetään moottoreiden akselit. Kun työstökeskus saadaan käyttöön vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä, saavutetaan useita teknisiä etuja. Kääntyväpäinen jyrsin mahdollistaa akselin työstämisen kaikkiin tehtaan käyttämiin akselikorkeuksiin. Tällä hetkellä alihankkija koneistaa akselin oikeaan pituuteen ja tekee keskiöporaukset.

Akselin työstö omassa tuotannossa mahdollistaa paremman ja joustavamman reagoinnin yksittäisten asiakkaiden toiveisiin. Inhouse-valmistus on myös avain entistäkin korkeampaan laatuun tuotantoprosessin jatkuvan seurannan ansiosta. Lisäksi uusi työstökeskus antaa joustavammat mahdollisuudet valmistukseen, esimerkiksi kiilauran koneistus akseliin.

Työskentelyolosuhteet paranevat myös työstökeskuksen alueen väljän mitoituksen ansiosta, erityisesti kun työskennellään yli 3000 mm pitkien akselien kanssa.

VEM motors GmbH valmistaa pienjännitemoottoreita runkokokoihin 132 – 450.

Uusi eristysrobotti lisää korkeajännitekäämien tuotantokapasiteettia

Korkeajännitegeneraattoreita ja -moottoreita sekä rataliikenteen käyttöjä valmistava VEM Sachsenwerk on äskettäin ostanut ja asentanut uuden käämien valmistuksessa käytettävän eristysrobotin. Robotti lähes kaksinkertaistaa kuparikääminen tuotantokapasiteetin ja sen myötä saadaan tehtaan kokonaistuotantokapasiteettia nostettua merkittävästi.

”Aiomme jatkaa lisäinvestointeja tukeaksemme ydinosaamistamme käämityksien valmistajana seuraavien kahden vuoden aikana. Voidaan sanoa, että käämit ovat sähkökoneen sydän, kertoo kelanvalmistusosaston johtaja Sebastian Wolf. Uusi eristysrobotti parantaa Sachsenwerkin suurjännitekoneiden eristyskäsittelyn laatua konkreettisesti. ”Nyt pystymme vastaamaan entistä paremmin sekä omiin laatutavoitteisiin että asiakkaidemme jatkuvasti kasvaviin vaatimuksiin”, Wolf jatkaa.

Viitaten tuotantokapasiteetin kasvuun hän korostaa myös, että robotiikka ei vaaranna työpaikkoja. Päinvastoin, se todella edistää uusien työpaikkojen luomista Sachsenwerkissä.

VEM Sachsenwerk insulation robot

Lähde: VEM Impulse 1/2019

Marjut Vainio

Marjut on VEM motors Finland Oy:n markkinointipäällikkö.