UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 19.04.2017

VEM Groupin omistaja vaihtumassa

 
VEM Group, Dresden, 13.4.2017 ,
19.04.2017
 

 

Kiinalainen perhesijoittaja ostaa VEM-tuotemerkin ja toimipaikat.  

Sähkökäyttöjä, moottoreita ja generaattoreita valmistava VEM vaihtaa omistajaa. Mercklen yrittäjäperhe on myymässä vuonna 1997 hankitut osakkeet kiinalaiselle perhesijoittajalle. Jos Kiinan ja Saksan viranomaiset hyväksyvät kaupan, myynti toteutuu tänä kesänä. Kauppa koskee VEMin kaikkia toimipisteitä koti- ja ulkomailla.

  • Olemme tyytyväisiä kauppaan. Tiedämme, että ostajalle on strategisesti tärkeää säilyttää VEM-brändi, kertovat VEM Groupin toimitusjohtaja Dr. Torsten Kuntze ja VEM Holdingin toimitusjohtaja Falk Lehmann. Sijoittajan asiantuntemus ja tavoitteet kävivät selviksi keskusteluissa ja käynneillä sijoittajan nykyisissä toimipisteissä. Jatkossa pääsy Kiinan markkinoille merkitsee tuotteiden vakaata menekkiä.
  • Omistajanvaihdos ei tuo muutoksia toimipisteiden työntekijöille, asiakkaille tai kumppaneille, vakuuttavat Lehman ja Kuntze. VEMin moottorit ovat ja pysyvät tuotteina, joihin leimataan tyyppikilpeen ”Made in Germany”.

Kaupan yksityiskohdat julkaistaan siinä vaiheessa, kun viranomaiset ovat hyväksyneet kaupan.

VEM Group

  • VEM on maailmanlaajuinen, keskikokoinen, itsenäinen yhtiö, jolla on noin 1500 työntekijää.
  • VEM suunnittelee ja valmistaa sähkökäyttöjä, moottoreita, generaattoreita ja erikoiskoneita tehoalueella 0,06 kW – 42 MW sekä käyttöteknologian ja energiantuotannon komponentteja.
  • Saksan tehtaat sijaitsevat Dresdenissä, Wernigerodessa ja Zwickaussa.
  • Tällä hetkellä maailmalla on käytössä noin 30 miljoonaa VEM-sähkökonetta, jotka pyörittävät mm. laivoja, raitiovaunuja, junia, kemian tehtaita ja valssaamoja.  VEM-generaattorit tuottavat sähköä vesi- ja tuulivoimaloissa.
  • Tuotemerkki VEM on ollut olemassa vuodesta 1947. Vuonna 1961 perustettu tavaramerkkisäätiö VEM e.V. on ollut vastuussa tuotemerkin hallinnasta ja käytöstä.
  • VEM motors Finland on VEMin tytäryhtiö Suomessa, joka vastaa tuotteiden myynnistä, markkinoinnista ja varastoinnista Skandinaviassa ja Baltiassa. Yrityksen tuotevalikoimassa on moottoreiden lisäksi vaihteet ja vaihdemoottorit sekä taajuusmuuttajat.

Lisätiedot:
VEM motors Finland Oy
Toimitusjohtaja Sami Kujala
sami.kujala(at)vem.fi
Puh. 0400 766 491

 
Author

VEM motors Finland Oy