UUTISET

Takaisin listaukseen
CEL labels 14.06.2019

VEM-moottoreille China Energy Label CEL

VEM IE3-moottori sertifioitu Kiinan markkinoille

Energiankulutuksen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen ovat keskeisiä kohteita ilmastonmuutoksen rajoittamiseen tähtäävässä maailmanlaajuisessa taistelussa. Ilmastonmuutoksen hidastamiseksi monet teollisuusmaat ja kehittyvät maat ovat hyväksyneet säännöt, joilla pyritään parantamaan energiatehokkuutta. Erityisesti niissä maissa, joissa talouskasvu on voimakasta ja energian kysyntä on vastaavasti korkea, tehokkuuden parantaminen on mahdollisuus vähentää kulutusta ja uusiutumattoman energian käyttöä.

Yksi niistä maista, jotka tulevat välittömästi mieleen talouskasvun yhteydessä, on Kiina. Kiinassa hyväksyttiin energiatehokkuutta edistävä standardi GB 18613-2012 vuonna 2012. Standardi edellyttää kaikkien Kiinassa käytettävien tai Kiinan markkinoille tuotavien moottorien sertifiointia.

Standardi määrittelee esimerkiksi, että kaikkien pienjännitteisten kolmivaihemoottoreiden tehoalueella 0,75 – 375 kW on täytettävä Kiinan hyötysuhdeluokan 2 vaatimukset. Kiinan hyötysuhdeluokka 2 vastaa EU:n hyötysuhdeluokkaa IE3.

Energiansäästömoottorit, jotka kuuluvat standardin GB 18613-2012 piiriin, täyttävät vaatimukset ja suorittavat sertifiointiprosessin onnistuneesti, ovat oikeutettuja saamaan China Energy Labelin direktiivin CEL 007-2016 mukaisesti.

VEM sertifioinut täyden valikoiman energiansäästömoottoreita

VEM pystyy nyt toimittamaan Kiinan markkinoille täyden valikoiman pienjännitteisiä asynkronimoottoreita. Sertifioinnin avulla VEM on saanut laajan pääsyn Kiinan markkinoille.  CEL-sertifikaatti on haettu ja saatu runkokokoihin IEC 80 – 355; 2-, 4- ja 6-napaisiin versioihin.

Lataa listaus VEMin CEL-hyväksytyistä moottoreista » 

CEL-hyväksytyt moottorit tunnistaa moottoriin liimatusta tarrasta.  Moottorin CEL-tarrassa on QR-koodi ja kussakin QR-koodissa on kyseinen CEL-sertifikaatti. Tarra, mitoiltaan vähintään 66 x  45 mm, on kiinnitetty moottorin tuuletinkoteloon. Vastaavat merkinnät sijoitetaan myös näkyvästi pakkaukseen.

Kuva sivun yläosassa: CEL Thurmin (vas.) ja Wernigeroden moottoreista. QR-koodilla päästään kyseisen moottorin varmenteeseen ja asiaankuuluvaan tyyppitietoon, tyyppihyväksynnän, tehokkuuden, tuotoksen ja napojen lukumäärän osalta. Kiinan viranomaiset ovat tuottaneet yksilölliset QR-koodit kullekin moottorityypille.

CEL cerfificate

CEL hyväksyntä VEM motors Thurmin 4-napaiselle IEC 80 -runkokoon IE3-moottorille

Lähde: VEM Impulse 1/2019

Ota yhteyttä:

VEM motors Finland Oy
Sami Kujala
Puh. 0400 766 491

Marjut Vainio

Marjut on VEM motors Finland Oy:n markkinointipäällikkö.