UUTISET

Takaisin listaukseen
11.12.2020

VEM mukana Hyvä joulumieli -keräyksessä

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Keräystavoite reilu miljoona euroa

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään vuonna 2020 jo 24. kerran. Keräys alkoi torstaina 19. marraskuuta 2020 ja jatkuu jouluaattoon asti. Keräykseen voi lahjoittaa koko vuoden aikana. Tämän vuoden keräystavoite on reilu miljoona euroa, jonka avulla jaetaan 50 euron arvoisia lahjakortteja 21 000 perheelle.

Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo satojatuhansia perheitä. Lisäksi keräyksen myötä lapsiperheköyhyys on nostettu puheenaiheeksi julkiseen keskusteluun, ja päättäjien tietoisuuteen.

Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen kanssa.

Lahjakortti auttaa haastavassa tilanteessa olevia lapsiperheitä

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi erikseen hakea. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä muun muassa paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.

Lahjakortilla ruokaa joulupöytään

Lahjakortti on tarkoitettu ruuan ja ruokatarvikkeiden ostoon, mukana voi olla yksittäisiä taloustarvikkeita (esimerkiksi pesuaine tai vaippapaketti). Lahjakortilla ei voi ostaa tupakkaa eikä alkoholia.

Keräyksen tausta

Hyvä Joulumieli -keräys on tuottanut jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille vuodesta 1997.

Keräys lähti liikkeelle vuonna 1997 Aamu-TV:n silloisen toimittajan Arto Nybergin aloitteesta.

– Syksyisenä päivänä istuskelin yksin kotona ja mietin, kuinka etuoikeutetussa asemassa olen. Tuli herkkä hetki, ja tajusin, että kaikilla asiat eivät ole näin hyvin. Aloin kehitellä ideaa Aamu-tv:n joulukalenterista, jonka tarkoituksena olisi auttaa vähäosaisia suomalaisia lapsiperheitä, Nyberg kertoo.

Ajatus joulukalenterista muuttui matkan varrella suunnitelmaksi valtakunnallisesta joulukeräyksestä. Koska tarkoituksena oli auttaa vähävaraisia lapsiperheitä, valikoituivat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti luonteviksi kumppaneiksi keräyksen järjestämiseen. Hyvä joulumieli vakiinnutti nopeasti asemansa jokavuotisena joulukeräyksenä.

© 2020 · Hyvä Joulumieli – keräys

Author

VEM motors Finland Oy