UUTISET

Takaisin listaukseen
4.12.2017

VEM-uutuudet Nürnbergin SPS-messuilla

 
VEM Impulse 3/2017,
04.12.2017
 

 

VEM motors oli mukana marraskuun lopussa Nürnbergin SPS IPC DRIVES 2017 messuilla. VEMin osastolla keskiössä oli kolme uutuutta: IEC-koko 450, IE5-moottorit ja moottorien valvonta.

VEM IEC-koko 450

IEC-koko 450 on laajennus VEMin aiempaan pienjännitemoottoreiden sarjaan. 450 on saatavilla sekä korkea- että pienjänniteversiona, teho 1 MW asti. Moottoreissa on uudentyyppinen kotelointi, uusi sisäinen jäähdytysjärjestelmä ja optimoidut jäähdytysrivat. Jäähdytysjärjestelmä on kaksoispiirijärjestelmä tuplapuhaltimin, jossa piiri 1 sisältää jäähdytyskanavat roottorissa ja piiri 2 ilmavälit. Piirit 1 ja 2 palaavat takaisin neljän sisäpuolisen rivoitetun kanavan kautta. Sisäisellä jäähdytyksellä roottorin lämpötila on alhaisempi  ja moottorin elinkaari sen seurauksena pidempi.

VEM IEC 355-400-455 sisäinen jäähdytys

Vasemmalla roottorin lämpötila ilman sisäistä jäähdytystä, oikealla sisäisellä jäähdytyksellä toteutettuna.

Messuilla esiteltiin myös sitä, miten joustavasti liitinkotelo voidaan sijoittaa moottorin eri kohtiin. Liitinkotelo voidaan sijoittaa moottorin päälle tai sivulle ja siihen on saatavilla joko suora tai kulmamallinen välilaippa. Materiaalina joko hitsattu tai valurautaversio. Kaapeliliitäntä voidaan tehdä mm. Pfisterer liitäntäjärjestelmällä.

Nämä ominaisuudet löytyvät myös runkokoko 355 ja 400 moottoreista.

VEM IE5-moottorit

VEMin IE5-moottorit valmistetaan kestomagneettiteknologialla. Ne on suunniteltu taajuusmuuttajakäyttöön ja ovat siten äärimmäisen energiatehokkaita. Tyypillinen PMS-moottorin etu esimerkiksi pumppukäytöissä on sen erinomainen hyötysuhde osittaiskuormituksella. Käyttöjen luokitusjärjestelmässä VEM PMS-moottori + taajuusmuuttaja saavat korkeimman luokituksen IES 2.

Moottorin valvonta

VEM on kehittänyt valvontajärjestelmän, joka on helppo asentaa liitinkoteloon. Järjestelmä valvoo jatkuvasti moottorin kuormitusta ja käyttätapoja.  Järjestelmällä voidaan seurata esimerksiksi energiankulutusta ISO 50001 mukaisesti ja saada tietoa huoltotarpeista. Teollisuus 4.0 puitteissa moottorin valvonta tukee yhteydenpitoa laitteen, käyttäjän ja valmistajan välillä koko laitteen elinkaaren ajan.

 
Author

VEM motors Finland Oy