UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 18.03.2013

VEMin moottorit KEUDAn oppilaiden käsittelyssä

 
Marjut Vainio,
18.03.2013
 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda tarjoaa 11 koulutusyksikössään monipuolista ja laadukasta ammatillista koulutusta kaikilla koulutusaloilla. Oppilaitokset sijaitsevat Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa, Tuusulassa ja Helsingissä.

VEM motors Finland on sponsoroinut Keudan vahvasähkölinjaa toimittamalle sille moottoreita ja vaihteita harjoitusmateriaaliksi. Ammatillisessa koulutuksessa on aina tärkeää harjoitella oppeja ihan käytännössä, kertoo Keudan sähköpuolen opettaja Mika Pönkä. Niinpä moottoritkin ovat tarpeen erilaisten toteutusten testaamiseen. Oppilaat voivat rakentaa niihin esimerkiksi suunnanvaihtoratkaisuja ja tähti-/kolmiokäynnistimiä. Muillekin ylijäämävarastojen kanssa taisteleville tiedoksi, että kaikenlaiset ehjät ja käyttämättömät vahvasähkölaitteet, joilla voi harjoitella esimerkiksi kytkentöjä ja sähkökäyttöjen rakentamista ovat koulutuskäyttöön aina tervetulleita.

Keudan Sähkö- ja Automaatiotekniikan perustutkinto on vetänyt viime vuosina riittävästi hyviä hakijoita. Viime vuonna linjalta valmistui 18 sähköasentajaa. Toistaiseksi alalla on riittänyt myös hyvin töitä. Koulutuspäällikkö Juha-Matti Mattilan mukaan uuden nuorisotakuun puitteissa on mietitty, olisiko mahdollista ottaa sisään jopa kaksi aloittavaa luokkaa Sähkö- ja Automaatiotekniikan linjalle.

Lisätiedot:

Juha-Matti Mattila
Koulutuspäällikkö KEUDA Nurmijärvi
Puh. 040 174 5410

Koulutuspäällikkö Juha-Matti Mattila (vas.) ja Mika Pönkä laitteiden hyötykäyttöä miettimässä.

Opettaja Mika Pönkä esittelee oppilaiden rakentamaa suunnanvaihtosovellusta.

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy