UUTISET

Takaisin listaukseen
VEMoDiAC moottorit Teollisuus 4.0 25.01.2019

VEMoDiAC – helppo väylä digitaaliseen Teollisuus 4.0 maailmaan

Moottorit Teollisuus 4.0 mukaisiksi VEMoDiACilla.

Maailmassa on käytössä miljoonia suorassa sähkökäytössä (D.O.L) ohjattavia moottoreita, joita ei valvota millään tavalla. Käyttäjät eivät voi seurata moottorin energiankulutusta, eivätkä he saa mitään tietoa koneen vikaantumisesta. VEM on kehittänyt yksinkertaisen ja kattavan moottorivalvontajärjestelmän, jonka avulla moottoreita voidaan käyttää tehokkaammin Teollisuus 4.0 mukaisesti. Pilotointivaiheessa oleva VEMoDiAC esiteltiin marraskuussa SPS-messuilla. 

Teollisuus 4.0?

Teollisuus 4.0 on termi, jota käytetään maailmanlaajuisesti kuvaamaan sitä yhä tiivistyvää kokonaisuutta, jonka esineiden internetiin (Internet of Things, IoT) pohjautuvat teknologiat, tekoäly, lisätyn todellisuuden hyödyntäminen, edistynyt analytiikka sekä edistyksellinen automaatio yhdessä muodostavat. Ilmiön ympärillä on paljon hypetystä, mutta toisaalta siihen liittyy paljon mahdollisuuksia, joihin yritykset eivät ole vielä riittävän rohkeasti uskaltaneet tarttua.

Perinteiset arvoketjut muutoksessa

Teollisuus 4.0:ssa ei ole kyse vain tietystä teknologiasta. Kyse on liiketoiminnasta ja sen suorituskyvystä, kilpailuetuihin tarttumisesta ja niistä kiinnipitämisestä. Seuraava haaste on, kuinka löytää käytännönläheisiä ja tehokkaita tapoja valmistaa tuotteita ja tuottaa palveluja vielä entistäkin paremmin, nopeammin ja turvallisemmin sekä vastuullisemmin ja kuinka voimme kehittää kokonaan uusia tuotteita ja palveluita – ja näin tuottaa laaja-alaista lisäarvoa sijoitukselle ja luoda kestävää kilpailuetua. VEMoDiAC on yksi keino tähän.

Tehokkaampaa tuotantoa

VEMoDiAC-kunnonvalvontajärjestelmä auttaa optimoimaan tuotannon tehokkuutta seuraamalla moottoreita reaaliaikaisesti.

Yksittäiset laitteet voidaan integroida valvontajärjestelmään, jossa kukin moottori voi olla myös paikallinen ja itsenäisesti valvottava. Järjestelmän operaattori tunnistaa huonosti toimivat laitteet jo varhaisessa vaiheessa, jolloin voidaan tehdä huolto tai korjaustyö ennen kuin moottori rikkoontuu kokonaan ja aiheuttaa tuotantokatkoksen. Tämä merkitsee jo huomattavia säästöjä.VEMoDiAC Condition Monitoring Industry 4.0

VEMoDiAC-Sens: Kunnonvalvontayksikkö

Mittaustarkkuus

Mittausyksikkö asennetaan suoraan moottoriin. Sisäänrakennetut anturit seuraavat reaaliaikasta toimintatilannetta tarkasti (<5 % mittausvirhe). Laite on standardin ISO 50001 mukainen.

Kestävyys

Mittausyksikön kestävyys on taattu sisäisellä virtalähteellä ja tietoisella valinnalla rakentaa järjestelmä ilman paristoja. Ratkaisun avulla laitteella on pitkä käyttöikä. Mittausyksikköön ei tarvitse johtaa kaapeleita.

Yksinkertainen ja intuitiivinen kokoonpano

Tiedonsiirron aikavälejä voidaan asettaa erikseen. Käyttöönotto tehdään NFC:n kautta (sovellus on käytettävissä IOS:lle ja Androidille) ja järjestelmään on helppo päästä (RFID, QR, NFC) ja  se on käytettävissä WiFi-yhteyden kautta.

VEMoDiAC-Sens Kunnonvalvonta Teollisuus 4.0

VEMoDiAC-Gate

VEMoDiAC-Gate kerää mittaustiedot ja lähettää ne VEMoDiAC-Visu -tallennus- ja analysointiyksikköön. Haluttaessa on myös mahdollista arvioida tietoja vain paikallisesti.
· Viestintä: Internet-yhteys Ethernetin, WiFi:n tai 4G:n kautta
· Yhteys: enintään 254 laitetta voidaan liittää yhteen VEMoDiAC-porttiin
· Tietojen siirtäminen mahdollista myös OPC-UA-palvelimen kautta

VEMoDiAC-Visu

VEMoDiAC-Visu näyttää tarkkailtavien moottoreiden tilan. Kaikki VEMoDiAC-Sens-kunnonvalvontayksikön keräämät mittaustiedot viedään, tallennetaan, näytetään ja analysoidaan pilvipalvelussa. Kattavat algoritmit arvioivat mittaustietoja ja määrittävät moottorin tämänhetkisen tilan. Tämä mahdollistaa tulevien huoltotöiden suunnittelun.

VEMoDiAC-Visu on integroitu VEM-palveluportaaliin. Siellä voit saada uusimmat ja tärkeimmät tiedot käytöstä, kuten piirustukset, CAD-mallit, varaosat, aikataulutukset, ilmoitukset ja hälytykset.

VEMoDiAC Teollisuus 4.0 kunnonvalvonta

Tutustu tuotteisiin »

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Sami Kujala
Puh. 0400 766 491

Sami Kujala