UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 1.11.2012

VEMoDRIVE Compact – hyvästi pitkät kaapelit ja erilliset sähkötilat!

01.11.2012

VEMoDRIVE-käyttö voi koostua muuntajista, taajuusmuuttajista tai tehomuuntimista ja sähkökoneista. Tehoalueen 0,06 kW – 35 MW AC-käyttöjä on saatavilla pien- ja keskijännitealueelle. Komponentit tulevat tunnetuilta valmistajilta, joten asiakkaalle voidaan tarjota parhaat vaihtoehdot sekä uusien automaatio- ja käyttöratkaisujen rakentamiseen että olemassa olevien ratkaisujen modernisointiin, täydentämiseen ja laajentamiseen.

VEMoDRIVE voi olla yksinkertainen AC-käyttöratkaisu (moottori ja taajuusmuuttaja) tai kokonaisvaltainen monimoottorikäytön ohjaus, ohjauksen säädön suunnittelu ja kokonaistoteutus sekä kaikkea siltä väliltä.

VEMoDRIVE Compact

VEMoDRIVE Compact Vacon 100 XPienjänniteratkaisuissa VEMoDRIVE voi olla esimerkiksi integroitu VEM+Vacon -käyttö. Taajuusmuuttajana on Vacon X. Moottoriksi voidaan valita mikä moottorityyppi hyvänsä. Oletuspaketissa on VEMin IE2-moottori. Käyttö on liitetty yhteen asennuslevyllä, joten osien vaihtaminen käy käden käänteessä.

Erittäin ankariin käyttöolosuhteisiin tarkoitettu Vacon X -taajuusmuuttaja säästää asennuskustannuksia ja -tilaa, koska erillistä laitekaappia ei tarvita. Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttajaa on saatavana 1,1–30 kW:n tehoalueelle, mikä on luokassaan laajin.

"Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttaja on erittäin lujatekoinen: siinä on painevalettu runko ja leveät, avoimet jäähdytysrivat. Laitteen kotelo täyttää jopa IP66-suojausluokan vaatimukset, ja se on suunniteltu kestämään kovaakin tärinää. Se sopii siis todella vaativiin kohteisiin. Tämä taajuusmuuttaja voidaan asentaa vapaasti erilaisiin ympäristöihin, mikä avaa laitteelle täysin uusia käyttömahdollisuuksia", toteaa Vaconin varatoimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

"Toisin kuin suurin osa kilpailevista tuotteista tämä taajuusmuuttaja on älykäs ja joustava. Siinä on sisäänrakennettu ohjelmoitava logiikka, jonka avulla se pystyy vastaamaan koneiden ja sovellusten erityisvaatimuksiin. Tehoalue yltää 30 kW:iin, mikä on luokkansa korkein. Näiden ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi laitevalmistajat voivat tarjota asiakkailleen kattavan ja optimaalisen ratkaisun, jossa asennuskustannukset on saatu mahdollisimman pieniksi", Heikki Hiltunen jatkaa.

Hyvästi erilliset sähkötilat, pitkät kaapelit ja laitekaapit

Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttaja edustaa Vaconin tuotevalikoimassa uutta, ns. hajautettujen käyttöjen periaatetta. Tämän periaatteen mukaan suunnitellut taajuusmuuttajat voidaan sijoittaa mahdollisimman lähelle moottoria, yleensä moottorin tai ohjattavan koneen päälle. Tämän ansiosta laitesuunnittelijat ja -valmistajat voivat hyödyntää koneessa ja sen ympärillä olevan tilan mahdollisimman tehokkaasti. Näin saavutetaan huomattavia kustannussäästöjä, kun erillisiä sähkötiloja, pitkiä häiriösuojattuja moottorikaapeleita ja laitekaappeja ei tarvita.

Vacon 100 Motor Mountable -taajuusmuuttaja on sähköisesti puhdas tuote, jossa on harmonisia yliaaltoja vähentävä kuristin vakiovarusteena. Tämän ansiosta taajuusmuuttaja voidaan kytkeä julkisiin sähköverkkoihin ilman ylimääräisiä toimenpiteitä. Muutenkin ympäristönäkökohdat on otettu suunnittelussa huomioon: laite täyttää RoHS-direktiivin vaatimukset, eikä siinä käytetä ympäristölle haitallisia isoja elektrolyyttikondensaattoreita.

 

 

 

Ota yhteyttä:

Markku Parpala
Tuotepäällikkö, taajuusmuuttajat
Puh. 0207 613 718

 

 

Author

VEM motors Finland Oy