UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 1.04.2014

VEM+Vacon CustomerCare laajenee

 
VMF/Marjut Vainio,
01.04.2014
 

TipTop-laitteisto on jokaisen prosessista vastaavan unelma. Tämän tilanteen saavuttaminen ja ylläpito vaatii selkeän suunnitelman ja  järjestelmällistä työtä. VEM+Vacon CustomerCare tarjoaa prosessivastaaville palvelukonseptin, joka auttaa pitämään laitteet parhaassa terässä elinkaaren alusta loppuun.  VVCC-ketjun uusi tulokas MJV-Service tietää prosessien heikoimmat lenkit.

MJV-Service liputtaa laitteiden huoltosuunnitelmien puolesta

Pääkaupunkiseudulla toimiva MJV-Service on VVCC-ketjun uusin tulokas. VVCC:n perusidea on tarjota asiakkaalle pelkän tuotteen lisäksi asennus-, käyttöönotto- ja huoltopalvelut koko elinkaaren ajaksi.Asianmukainen asennus ja käyttöönotto ovat laitteiden tulevan kestävyyden kannalta olennaisia tekijöitä, joita käyttöjen elinkaaripalvelu tukee. Taajuusmuuttajien elinkaaripalvelu on yksi osa MJV-Servicen kehittämää kokonaispakettipalvelua johon kuuluu lämpökuvaus, kompensointiparistojen kuntokartoitus ja mittaava huolto.

– Jokaiselle laitteelle pitäisi olla jonkin näköinen huoltosuunnitelma valmiina jo hankintahetkellä, toteaa MJV-Servicen toimitusjohtaja Markus Klemola.  Kullekin komponentille on olemassa oletetusarvoinen elinikä, joka taataan tietyissä ympäristöolosuhteissa, näin on myös taajuusmuuttajissa. Oletusarvoisten elinkaarien huomiointi huolloissa auttaa jo pitkälle. Tarkempaa tietoa laitteiden todellisesta kunnosta saa käytöille tehtävästä elinkaaripalvelusta ja kuntokartoituksesta. Kuntokartoituksessa selviää muun muassa miten kukin laite on käyttöympäristössään selvinnyt, mitä käyttö pyörittää, mikä on sovellus ja käytön softa, sarjanumero, kriittisyysluokka prosessissa, parametrien talletus, korvaava tuote, vaatiiko käyttö korjaustoimia ja jos vaatii, niin minkälaisia,  mitkä osat tulee vaihtaa heti ja mitkä tietyn ajan kuluttua.

– Esimerkiksi jäähdytys/tuuletus on taajuusmuuttajille hyvinkin tärkeä elinikään vaikuttava tekijä, koska liiallinen lämpö vanhentaa elektroniikkakomponentteja. Liiallinen lämpökuorma aiheuttaa myöskin haamu- ja järjestelmävikoja.  Muita tavallisia vikoja ovat mitoitusvirheet, lian ja kosteuden aiheuttamat viat sekä ihan toiminnallisesti parametrointiviat. Monilta vikatilanteilta vältyttäisiin säännöllisellä huollolla, hyvällä tuuletuksella ja riittävällä ylläpidolla, jota nyt viemme eteenpäin, kertoo Klemola. 

– Nykyisin on vallalla ajatustapaa, että esimerkiksi vaikka alle 18,5 kW:n laitetta ei kannattaisi huoltaa. Miksi ei kannattaisi, kun ennakoiva ja korjaava huolto on huomattavasti nopeampi toimenpide kuin uuden käytön vaihto? Täytyy vain olla tiedossa laitteen kriittisyysluokitus, joka tilaajan kanssa laitekartoituksessa tehdään. Sen mukaan sitten huoltojen osalta toimitaan. Otetaan esimerkiksi vaikka leikkaussalin paineilmakompressorin taajuusmuuttaja tai jonkin kriittisen pumpun taajuusmuuttaja, jonka on toimittava jatkuvasti. Silloin voi miettiä, kannattaako ennakoiva huolto vai pidetäänkö varalla vaihtolaite. Tällaisessa tapauksessa laitteen koolla ei ole merkitystä, kannattaako huoltaa vai ei. Merkitys on toimintavarmuudella.

Usein ajaudutaan tilanteisiin, joissa paniikissa etsitään vaihtolaitteita rikkoutuneen tilalle. Laitteen hinta ja kuljetuskustannus on tällöin toissijainen seikka prosessin seisoessa tai kauppakeskuksen tuuletuksen lauettua. Klemola liputtaa ennakoinnin ja suunnitelmallisuuden puolesta – sillä säästetään hermoja ja rahaa.  MJK-Servicellä on tällä hetkellä meneillään kuntokartoitus viihde- ja vapaa-ajankeskuksessa, jossa käydään läpi kukin laite, sovellus ja asennusaika ja katsotaan missä kunnossa laitteet ovat ja mikä osa/laite olisi hyvä vaihtaa. Tähän mennessä on tullut vastaan jo useita huollon tarpeessa olevia käyttöjä, jotka tyylikkäästi ennen laiterikkoa vaihdettuina takaavat viihtyvyyden kylpylässä.

VVCC-ketjuun kuuluu tällä hetkellä kahdeksan huoltoyritystä eri puolilta Suomea. Palvelun voi tilata suoraan huoltofirmalta tai VEM motors Finlandilta/Team VEM -jälleenmyyjältä esimerkiksi tuotteen oston yhteydessä. Lue lisää »

MJV-Servicen toimitusjohtaja Markus Klemola.

Lisätiedot

VEM MOTORS FINLAND OY
Markku Parpala
Puh. 0207 613 718

MJV-SERVICE OY
Markus Klemola
Puh. 010 229 0640
www.mjvs.fi

 

 

 

 
Author

VEM motors Finland Oy