UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 28.03.2012

Veturit nuorentuvat VR Groupin Hyvinkään konepajan käsittelyssä

 
28.03.2012
 

VR Group huoltaa ja korjaa veturit vuonna 1949 valmistuneella konepajalla Hyvinkäällä. VR Groupilla on myös Pieksämäellä huoltokorjaamo, joka keskittyy tavaravaunujen huoltoon. Hyvinkää on puolestaan erikoistunut vetureihin ja osittain myös matkustajavaunuihin.

Hyvinkään päähallissa sijaitsevat mm. veturiverstas, moottoriverstas, teliverstas, junaverstas, maalaamo ja pikakorjaamo. Lisäksi konepajalla on sähköverstas, laajat varastotilat sekä oma palokunta. Konepaja toimii viisi päivää viikossa kahdessa vuorossa ja henkilöstöä on yli 400.

VR Hyvinkään konepaja
VR:n Hyvinkään konepaja. Kuva: Isot Koneet/Juha Pokki

 

Vetureiden peruskorjauksessa kaikki tehdään kerralla
uutta vastaaviksi

Sr1-veturin ohjaamo peruskorjauksessa

Sr1-veturin ohjaamo korjattavana.
Kuva: Isot Koneet/Juha Pokki

Venäläisvalmisteiset Sr1-sähköveturit remontoidaan isommissa remonteissa kymmenen vuoden välein. Projekti kestää noin kuukauden. Tämän sarjan vetureita huollettu 11 kappaletta vuodessa. Huollon aikana veturi riisutaan täysin kaikesta tekniikasta. Jokainen osa, joka voi jollain tapaa kulua, vaihdetaan uuteen tai peruskorjattuun. Ohjaamo verhoillaan uudelleen ja myös äänieristystä voidaan parantaa kuljettajan työmukavuuden lisäämiseksi.

Runko hiekkapuhalletaan ja maalataan. Huollon aikana voidaan veturiin myös vaihtaa apukäyttö invertterikäyttöiseksi. Huollossa vetureihin on asennettu 3 kappaletta 400 V:n VEM-moottoreita kompressorikäyttöön ja puhaltimiin. Lopuksi nämä ”Siperian sudet” saavat uuden VR Groupin vihreää ilmettä huokuvan maalauksen.

 

 

Sr1-veturin konehuone VEM-moottori kahdella akselinpäällä veturin puhallin
Sr1-veturin konehuone
Kuva: Isot Koneet/Juha Pokki
VEM-tuuletinmoottori kahdella akselinpäällä
Kuva: VEM motors Finland/Aki Tolonen

 VEM motors Finland toimitti projektiin kolmea erityyppistä moottoria:

  • kompressorin moottori
  • tuuletinmoottori kahdella akselinpäällä
  • tuuletinmoottori yhdellä akselinpäällä

VEM-moottorityypit ovat junahyväksyttyjä erikoismoottoreita. Moottoreissa on mm. erikoisakseli ja erikoiskiinnitysrei’iät. Lue lisää..

Lisätiedot

VEM motors Finland Oy
Aki Tolonen
Puh. 0207 613 719

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvateksti: VEM-moottorit pyörivät mm. uudistetuissa Siperian susissa eli Sr1-sähkövetureissa. Kuvassa tuuletinmoottoreita kahdella akselinpäällä.

 

 

Kuva: Aki Tolonen, VEM motors Finland Oy

 

 
Author

VEM motors Finland Oy