UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 19.03.2015

Viking Star takaa rauhalliset unet

 
VEM online/1/2015,
19.03.2015
 

 

VEM testasi aluksen koeajolla sähköisten pääkäyttöjen värähtely- ja äänitasot.

 

Viking Star Sea TrialUusi risteilyalus, Viking Star, koki koko liudan erilaisia testejä koeajollaan. Mukana oli kaksi VEMiläistä, jotka testasivat aluksen pääkäyttöjen toimintaa.  Testien painopiste oli värähtelyn ja äänitason mittauksissa, sillä aluksella on harvinaisen tiukat raja-arvot niiden suhteen.  Kekseliäs irtikytkentäjärjestelmä estää äänen tunkeutumisen konehuoneesta hytteihin.  Mittaukset osoittivat, että järjestelmä oli toimiva.

 

Katso varustamon testiajovideo »

 

Viking Starissa on kaksi 7,25 MW:n päämoottoria. VEMin Dresdenin tehdas suunnitteli amerikkalaiselle Viking Ocean Cruises yhtiölle uuden jättialuksen propulsioyksiköt, thrusterit eli keulapotkurit ja dieselgeneraattorit (dieselgeneraattoreiden generaattoriosat). Dresdenin tehtaan vuosikymmenien kokemus laivakäyttöjen suunnittelusta on noteerattu varustamopiireissä ja palkittu täydellä tuotantokapasiteetilla vuoden 2015 ajaksi. Dresdenissä valmistetaan kaikentyyppisiin aluksiin korkea- ja keskijännitemoottoreita ja -generaattoreita 200 000 kg asti, täydennettynä muiden VEM-tehtaiden pienjännitemoottoreilla laivan apukäyttöihin.

 

Viking Star lähtee neitsytmatkalleen Istanbulista Välimerelle 11.4.2015.  Alus vihitään käyttöön Norjan Bergenissä 17.5.2015.

Lisätiedot:

VEM motors Finland Oy
Kai Koponen

 

 
Author

VEM motors Finland Oy