UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 30.04.2012

Vuoden sähköurakoitsijaksi valittiin LSK Electrics Oy

 
Rakennuslehti 19.4.2012,
30.04.2012
 

Lahtelainen, vuonna 1930 perustettu LSK Electrics Oy on valittu Vuoden sähköurakoitsijaksi. Valinta julkistettiin Hyvinkään Sveitsissä pidettävillä sähköurakoitsijapäivillä torstaina 19. huhtikuuta. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul ry myöntää vuosittain Vuoden sähköurakoitsija -tunnustuksen yritykselle, joka edustaa monin eri kriteerein alan parhaimmistoa.

Tunnustus on palkinto pitkäaikaisesta ja vastuullisesta työstä sähköistysalalla, menestyksekkäästä liiketoiminnasta ja esimerkillisestä liikkeenjohdosta. Muita tämänkertaisen valinnan perusteita ovat muun muassa:

  • Yritys on laajentunut alueellisesti hallitusti ja monipuolistanut tehokkaasti taloteknistä osaamistaan ja tarjontaansa
  • Yrityksen johdolla on ollut kyky aistia ja hyödyntää markkinoiden ja teknologioiden muutokset samalla kun perusbisnes on pidetty kannattavana
  • LSK Electrics on onnistunut harvinaisen hyvin sukupolvenvaihdoksissaan samoin kuin perheyhtiön sopeuttamisessa suvun ulkopuolisen henkilön toimitusjohtajuuteen
  • Yritys on vakaa työllistäjä, joka harjoittaa motivoivaa ja sitouttavaa henkilöstöpolitiikkaa
  • LSK Electrics toimii asiakaslähtöisesti laatuun ja palveluun panostaen 
  • Yritys on osallistunut pitkään ja aktiivisesti koko alan edistämiseen ja Stul ry:n toimintaan

LSK Electrics Oy kuuluu emoyhtiönä LSK-Yhtiöihin, jonka vuoden 2011 yhteenlaskettu liikevaihto oli 45 miljoonaa euroa. Tilikauden nettotulos oli noin miljoona euroa. LSK-Yhtiöillä on yhteensä 250 työntekijää. Konsernin tytäryhtiöt ovat LSK Kodintekniikka, Indel Automation, Ilmarex, Lahden LVI-Expert ja Univer Oy.

LSK on laajentanut viime vuosina toimintaansa teollisuuden automatisointiin ja kunnossapitoon sekä talotekniikka-alan kokonaispalveluiden tarjontaan. LSK-Yhtiöiden liikevaihdosta kaksi kolmannesta tulee kuitenkin perinteisen sähkö- ja teleurakoinnin puolelta. Viime vuosina LSK on laajentanut toimintaansa myös lvi-puolelle ja kohti entistä monipuolisempaa talotekniikkaurakointia.

LSK on halunnut pitää kiinni myös perinteisestä kodintekniikkamyymälästään, vaikka valaisin- ja kodinkonekaupalla ei nykyisin olekaan enää yhtiölle mainittavaa taloudellista merkitystä. Suurin osa lahtelaisista tuntee kuitenkin LSK:n juuri sen Vesijärvenkadulla vuodesta 1970 lähtien toimineesta myymälästä. Lahdesta LSK:n toiminta on laajentunut vuosien varrella Heinolaan, Kotkaan, Mäntsälään, Iittiin, Hämeenlinnaan ja Riihimäelle. Yhtiö harjoittaa sähkö- ja teleurakointia myös Suomen rajojen ulkopuolella sijaitsevissa kohteissa.

Toimitusjohtaja Olli Vilppunen korostaa, että työvoimavaltaisella alalla kaikki riippuu pätevien työntekijöiden sitouttamisesta ja motivoinnista.

”Toimintamme perustuu kaikilta osin osaavaan henkilökuntaamme, ja menestys mitataan siinä, miten valmiita työntekijämme ovat sitoutumaan liiketoiminnan kehittämiseen. Henkilökunnan hyvinvoinnin lisäksi strategian toinen kulmakivi on asiakasnäkökulman korostaminen ja hyvien asiakassuhteiden vaaliminen.”

”Olemme ennen kaikkea palveluyhtiö ja tuotamme asiakkaillemme sellaisia palveluja kuin he haluavat. Jos emme ole kilpailijoitamme edullisempia, meillä on oltava tarjottavana enemmän osaamista ja siitä pidämme huolta”, Vilppunen sanoo.

LSK Electrics on Team VEM -jäsenliike.

 

 
Author

VEM motors Finland Oy