UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM 24.07.2017

Yaskawan V1000 MMD voitti Red Dot palkinnon tuotemuotoilusta

 
YASKAWA Europe GmbH, 7/6/2017,
24.07.2017
 

 

Yaskawa menestyi tämän vuoden Red Dot kisassa. ”V1000 MMD” -mallin muotoilu arvioitiin erinomaiseksi Product Design -luokassa. Palkinto jaettiin Essenissä 3. heinäkuuta.

Yaskawan palkittu V1000 MMD on monipuolinen, energiaa säästävä taajuusmuuttaja. Taajuusmuuttaja sopii erilaisiin moottoreihin ja erityyppisiin hajautettuihin sovelluksiin. Käyttökohteita ovat pumput, kuljetusjärjestelmät, ilmastointi ja jäähdytys. V1000 MMD on saatavana erillisenä komponenttina, joka voidaan esimerkiksi asentaa seinään. Taajuusmuuttaja on saatavana myös pakettiratkaisuna, joka voidaan asentaa suoraan tehokkaaseen IE4+ -moottoriin.

Pakettiin liitettävät moottorit ovat jopa 40 % pienempiä kuin vertailukelpoiset IE4-moottorit. Kokonaisuus vaatii vain vähän tilaa ja on painoltaan kevyt. Kytkentäkoteloa ei tarvita, eikä myöskään kalliita, suojattuja moottorikaapeleita. V1000 MMD on siis houkutteleva vaihtoehto uusille koneille. Se soveltuu kuitenkin myös olemassa olevien järjestelmien uudistamiseen.

Kansainvälinen ”Red Dot Award” kilpailu

Vuodesta 1955 jaettu ”Red Dot Award” on yksi maailman arvostetuimmista suunnittelukilpailuista. Tänä vuonna ehdokkaita oli 54 eri maasta.

Tuomariston lausunto Yaskawan V1000 MMD:stä:
”Taajuusmuuttajassa on vaikuttavan selkeä kaareva siluetti. Kaikki elementit sopivat täydellisesti toisiinsa toimintojen ja muotoilun suhteen.” 

Suomessa Yaskawa-taajuusmuuttajien jakelusta vastaa VEM motors Finland Oy.

Lisätiedot:
VEM motors Finland Oy
Janne Karjalainen
Tuotepäällikkö
Puh. 040 940 1854

 
Author

VEM motors Finland Oy