Sähkömoottorit, pienjännite

Takaisin listaukseen

IE5-RS1R

VEM IE5-reluktanssimoottorit

Hyvä hyötysuhde laajalla toiminta-alueella, pysyvä tehontuotto noin +30 %, jatkuva ylikuormitettavuus vähintään 30 % koko nopeusalueella.

Synkronireluktanssimoottori (SynRM) eroaa tavallisesta oikosulkumoottorista roottorin suhteen. Oikosulkuroottorin asemasta SynRM:n roottori koostuu akselin lisäksi yksinomaan meistetystä metallilevystä, jolla on kuitenkin erityinen rakenne. Siksi roottorissa ei ole kestomagneetteja eikä kupari- tai alumiinioikosulkusauvoja. Tällä on useita etuja, mutta se asettaa myös muita vaatimuksia tällaisten moottoreiden suunnitteluun, valmistukseen ja ohjaukseen. Vääntömomentti voidaan tuottaa vain, jos staattorin käämin jännite on määritetty oikein. Toisin kuin oikosulkumoottoreita, reluktanssimoottoreita ei voi käyttää suorassa sähkökäytössä, vaan sitä on ohjattava aina taajuusmuuttajan avulla.

VEM-reluktanssimoottoreilla on korkea energiatehokkuus laajalla toiminta-alueella. Moottorit saavuttavat korkeimman määritellyn hyötysuhdeluokan ”IE5” paitsi nimellispisteessä myös jopa kaksinkertaisella nopeudella tai puolella tehosta. Yhdessä seuraavan korkeamman muunnosvaiheen kanssa, joka voi tuottaa pysyvästi noin 30 % enemmän tehoa, kaikki moottorit voivat myös olla jatkuvasti ylikuormitettuja vähintään 30 % koko nopeusalueella. Lisäksi VEM-reluktanssimoottoreilla on laaja kentänheikennysalue, joka jatkuvalla lähtöteholla ulottuu jopa 3 kertaa nimellisnopeuteen tai enimmäisnopeuteen.

Tekniset tiedot

 

  • Teho 0,75 – 7,5 kW
  • Nimellismomentti 4,8 – 47,8 Nm
  • Runkokoko IEC 80 – 132
  • Virta 1,8 – 15,90 A
  • Nimellispyörimisnopeus 1500 1/min
  • Maksimipyörimisnopeus 3600 – 4500 1/min

Tarkat mittatiedot & kuvat, voit myös suunnitella oman moottorin lisäämällä tarvittavat optiot ja lisävarusteet: